Ciolacu: PES a confirmat azi că România merită în Schengen

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a mulţumit vineri colegilor din familia europeană pentru adoptarea Rezoluţiei prin care se exprimă clar sprijinul total pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

'Le mulţumesc colegilor din familia noastră europeană pentru adoptarea Rezoluţiei prin care se exprimă clar sprijinul total pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Aceasta demonstrează, încă o dată, principiul de bază a social-democraţiei europene, acela de a pune cetăţenii pe primul loc', a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că PSD priveşte aderarea la spaţiul Schengen 'nu ca pe un act strict politic'. 'Credem că este vorba mai degrabă de faptul că ţara noastră îşi câştigă pe merit un statut care poate avea ca efecte concrete îmbunătăţirea vieţii românilor şi şanse mai mari pentru firmele din România. Mărirea flexibilităţii pe piaţa europeană a muncii, cu beneficii inclusiv pentru lucrătorii români care doresc să muncească în străinătate, consolidarea avantajul competitiv în transportul rutier, creşterea sectorului turismului, dezvoltarea firmelor româneşti care fac export, bunurile din România ajungând mai repede şi mai ieftin pe pieţele Europei, semnal puternic pentru investitori străini care îşi vor muta mai repede afacerile în România, toate acestea pot contribui semnificativ atât la creşterea economică, cât şi la diminuarea deficitului comercial la bunuri, una dintre cele mai mari vulnerabilităţi ale economiei româneşti din acest moment! PES a confirmat azi că România merită în Schengen', a afirmat acesta.

Marcel Ciolacu participă, în perioada 13 - 15 octombrie, la Berlin, la Congresul Socialiştilor Europeni, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel