Cine va fi prezent la funeraliile Reginei: De la Joe Biden și Jacinda Ardern la regalitatea europeană și doamnele de onoare ale Majestății Sale

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cine va fi prezent la funeraliile Reginei: De la Joe Biden și Jacinda Ardern la regalitatea europeană și doamnele de onoare ale Majestății Sale
Cine va fi prezent la funeraliile Reginei: De la Joe Biden și Jacinda Ardern la regalitatea europeană și doamnele de onoare ale Majestății Sale

În timp ce Marea Britanie deplânge moartea Reginei Elisabeta a II-a, o serie de lideri mondiali, familii regale și personalități marcante ale vieții publice britanice vor participa săptămâna viitoare la funeraliile sale.

Spre deosebire de înmormântarea Ducelui de Edinburgh din 2021 - care a fost limitată la doar 30 de persoane - este probabil ca cele 2.000 de locuri din Westminster Abbey să fie pline pentru a o onora pe cea mai longevivă monarhă a Marii Britanii.

Congregația funerară va fi condusă de noul rege Charles al III-lea și de regina consoartă Camilla, în timp ce William, prințul de Wales, și Catherine, prințesa de Wales, îi vor urma îndeaproape.

 

Cine va fi prezent la funeraliile Reginei

 

Ceilalți trei copii ai reginei, prințesa Anne și soțul ei, Timothy Laurence, prințul Andrew și prințul Edward și soția sa Sophie, contesă de Wessex, se vor număra, de asemenea, printre principalii îndoliați.

Se așteaptă ca toți cei opt nepoți ai reginei să fie prezenți, inclusiv Prințul Harry și soția sa Meghan, Ducele și Ducesa de Sussex, Peter Phillips, Zara Tindall și soțul ei Mike Tindall, Prințesa Beatrice și soțul ei Edoardo Mapelli Mozzi, Prințesa Eugenie și soțul ei Jack Brooksbank, Lady Louise Windsor și James, Vicontele Severn.

De asemenea, se anticipează că vor fi prezenți nepotul reginei, Lord Snowdon, și nepoata Lady Sarah Chatto și soțul ei, Daniel Chatto.

 

Fiecare dintre verii paterni ai reginei va fi probabil acolo

 

Fiecare dintre verii paterni ai reginei va fi probabil acolo, inclusiv Prințul Edward și soția sa Katharine, Duce și Ducesă de Kent, Prințul și Prințesa Michael de Kent, Prințesa Alexandra și Prințul Richard și soția sa Birgitte, Duce și Ducesă de Gloucester. 

Este foarte probabil ca Lady Pamela Hicks, în vârstă de 93 de ani, fiica Lordului Mountbatten, și nepoata sa Penelope Knatchbull, contesă de Burma, să fie prezente, la fel ca și doamnele de onoare ale reginei, Lady Susan Hussey, Dame Mary Morrison, Lady Elizabeth Leeming și Susan Rhodes. Va fi de asemenea prezentă și Angela Kelly, care a primit asigurarea unei case de grație și de favoare pe viață pe domeniul Windsor.

Mai multe rude germane ale Prințului Phillip, care au participat la mica sa adunare funerară din 2021, ar putea fi de asemenea prezente, inclusiv Bernhard, Prinț moștenitor de Baden, Donatus, Landgrav de Hesse, și Philipp, Prinț de Hohenlohe-Langenburg.

 

Liderii mondiali care o vor conduce pe ultimul drum pe Regină

 

Lideri mondiali, inclusiv președintele american Joe Biden, președintele Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen și premierul neozeelandez Jacinda Arden se numără printre cei care au confirmat participarea la funeraliile reginei săptămâna viitoare.

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a confirmat că va participa, la fel ca și președintele italian Sergio Mattarella, Emmanuel Macron din Franța, Recep Tayyip Erdoğan din Turcia, Jair Bolsonaro din Brazilia și Yoon Suk-yeol din Coreea de Sud.

Ministerul Afacerilor Externe i-a sfătuit pe liderii mondiali să călătorească cu o companie comercială, și nu cu un avion privat sau cu un elicopter, pentru a nu aglomera pistele aeroporturilor londoneze.  

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, și liderul opoziției, Keir Starmer, se vor afla printre cei care vor fi îndurerați de regină, iar o invitație va fi probabil adresată foștilor premieri Boris Johnson, Theresa May, David Cameron, Gordon Brown, Tony Blair și Sir John Major. 

De asemenea, este posibil ca foști președinți americani, printre care Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, să fie așteptați să își facă apariția. A fost deja confirmat că Donald Trump nu va participa la slujbă.

 

Regina a avut relații strânse cu mulți șefi de stat încoronați europeni

 

De-a lungul vieții sale, regina a întreținut relații strânse cu ceilalți șefi de stat încoronați europeni - mulți dintre ei fiind verișorii ei de gradul doi sau trei prin descendența comună din regina Victoria.

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, în vârstă de 81 de ani, descrisă ca fiind o prietenă apropiată a regretatei regine și acum cel mai longeviv monarh în funcție din Europa, care își sărbătorește cel de-al 50-lea jubileu - va fi aproape cu siguranță proeminentă printre ei, la fel ca și regele Felipe al IV-lea și regina Letizia ai Spaniei. 

Printre monarhii care vor fi prezenți la funeraliile reginei se numără regele Philippe și regina Mathilde ai Belgiei, regele Carl XVI Gustaf și regina Silvia ai Suediei, regele Harald V și regina Sonja ai Norvegiei, regele Willem-Alexander și regina Maxima ai Țărilor de Jos, marele duce Henri și marea ducesă Maria Tereza ai Luxemburgului, precum și prințul Albert al II-lea și prințesa Charlene de Monaco.

Alți posibili invitați sunt Beatrix, fosta regină a Olandei, care a abdicat în 2013, și fostul rege Constantin al II-lea și regina Anne-Marie a Greciei - care a fost destituită în 1973, Daily Mail.

 

Împăratul Naruhito al Japoniei ar putea călători la Londra alături de împărăteasa Masako și de premierul Fumio Kishida

 

Înmormântarea și evenimentele din jur vor deveni unul dintre cele mai mari evenimente din Marea Britanie de la Jocurile Olimpice încoace, cu aproximativ 2 milioane de oameni care vor veni în centrul Londrei în fiecare zi.

Va fi, de asemenea, un eveniment diplomatic major, la funeralii urmând să participe zeci de lideri mondiali, dintre care mulți au dezvoltat relații puternice cu regina de-a lungul lungii sale domnii.

Aceștia vor putea să-i aducă un omagiu la sicriul ei, care va fi depus la Westminster Hall începând de miercuri seara, și să semneze o carte de condoleanțe la Lancaster House.

 

Regele Charles al III-lea va găzdui o recepție pentru liderii de peste mări la Palatul Buckingham, duminică seara

 

După slujba de înmormântare de a doua zi, ministrul de externe James Cleverly va organiza o recepție pentru liderii politici la Dean's Yard, în incinta abației, după care se vor întoarce cu autocarul în vestul Londrei pentru a-și lua mașinile.

Afluxul uriaș a obligat Ministerul de Externe să încurajeze liderii să folosească zboruri comerciale, avertizând că Heathrow "nu este disponibil pentru aranjamente de zboruri private sau pentru parcarea aeronavelor".

Cei care insistă să călătorească cu un avion privat ar trebui să se îndrepte către 'aeroporturi mai puțin aglomerate' din jurul Londrei, a adăugat acesta.

Transferurile cu elicopterul între aeroporturi și locurile de desfășurare au fost interzise 'din cauza numărului de zboruri care operează în acest moment'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel