Cinci sfaturi ușoare pentru a pierde în greutate după sărbători

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cinci sfaturi ușoare pentru a pierde în greutate după sărbători / Foto: Unsplash
Cinci sfaturi ușoare pentru a pierde în greutate după sărbători / Foto: Unsplash

Sărbătorile vin doar o dată pe an așa că ai voie să te răsfeți cu dulciuri, băuturi și mâncare mai multă. Însă este important să vă dați seama de costul amânării rutinei zilnice de exerciții fizice și să reveniți la o dietă sănătoasă după. Iată câteva sfaturi.

Este bine din când în când să te bucuri de tine și să ai parte de câteva bunătăți din când în când. Dar există o limită la cât de mult ar trebui să vă răsfățați.

Iată cele cinci modalități de a pierde în greutate după ce mănânci de sărbători.

 

Renunță la dulciuri

 

Cercetările arată că aportul de zahăr poate crea dependență și poate duce la un ciclu nesănătos de pofte și chefuri. Insulina scade glicemia și determină stocarea caloriilor suplimentare sub formă de grăsime și provoacă o cădere de zahăr mai târziu, făcându-vă iritabil, somnoros și este responsabilă pentru "coma alimentară". Criza de zahăr provoacă, de asemenea, alte pofte de dulciuri pentru a vă ridica nivelul de zahăr din sânge, dar duce inevitabil la o altă criză, provocând un fenomen de bulgăre de zăpadă din care poate fi greu de scăpat.

Cu acele multe petreceri de sărbători care se termină cu prăjituri cu zahăr și alte dulciuri, este sezonul nivelurilor ridicate de zahăr și grăsimi! După ultima cină de sărbători, faceți un jurământ de a elimina TOATE deserturile timp de patru până la zece zile. Deși nu va fi ușor, această perioadă de timp va determina renunțarea la orice pofte pe care organismul dumneavoastră a început să le simtă. În timp ce poftele scad, corpul dumneavoastră va începe să prefere alimentele dulci în mod natural, inclusiv fructele și legumele. 

 

Micșorați-vă stomacul

 

Știați că stomacul dumneavoastră este "elastic" - ceea ce înseamnă că se poate micșora sau mări în funcție de cantitatea de alimente pe care o consumați? Acesta este unul dintre motivele majore pentru eșecul operațiilor de slăbire, deoarece chiar și un stomac mic creat chirurgical se poate adapta în timp pentru a acomoda cantități mai mari de alimente. Înspăimântător, nu-i așa? Ei bine, opusul este, de asemenea, adevărat.

Dacă mănânci mai puțin, în timp, stomacul tău se va micșora pentru a se simți mai sătul cu cantități mai mici de mâncare, făcându-te să mănânci mai puține calorii și să te menții în greutate. Încearcă. În timp ce mâncați acasă sau la un restaurant local, luați 1/3 din farfurie. Reduceți orice tentație de a vă termina întreaga farfurie, punând o parte deoparte. Făcând acest lucru, vă puteți micșora stomacul după un sezon de supraalimentare și puteți sustrage sute de calorii din aportul caloric zilnic. 

 

Crește proteinele din alimentație 

 

Să facem ceva ce ne place tuturor. Creșteți nivelul de proteine! Cercetările sugerează că proteinele prelungesc senzația de sațietate. Motivul: este mai greu de digerat, ceea ce duce la o creștere mai mică a insulinei, iar alimentele care conțin proteine sunt mai voluminoase. În loc să mănânce carbohidrați, persoanele care mănâncă un mic dejun sau un prânz bogat în proteine sunt adesea mai puțin înfometate la următoarea masă. Proteinele necesită, de asemenea, ca organismul dumneavoastră să ardă câteva calorii în plus pentru a le digera.

Vă sugerez să vă limitați la surse de proteine cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi puiul, somonul, iaurtul grecesc sau pieptul de curcan tăiat în felii subțiri. Optați pentru proteine în timpul tuturor meselor de acum înainte și veți reduce mâncatul excesiv care se întâmplă adesea atunci când nu vă simțiți sătui. 

 

Reduceți cantitatea de cocktailuri

 

Toate acele martini-uri cu rodie pe care le-ați băut luna aceasta au un efect asupra sănătății dvs. în mai multe feluri decât unul. În afară de zahăr și grăsimi, când vine vorba de caloriile din alcool, stomacul și creierul nu înregistrează aceste calorii lichide la fel ca cele solide. De multe ori continuăm să mâncăm și să bem fără să ținem cont de caloriile adăugate. Este timpul să renunțăm la lichiorul de ouă și să găsim câteva alternative pentru băuturi satisfăcătoare și mai puțin vinovate.

Atunci când vă este sete, încercați băuturi cu puține calorii, cum ar fi ceaiul (lapte degresat și îndulcitor), apă spumantă sau un ulcior de apă rece cu infuzie de fructe. Oamenii confundă foarte des setea cu foamea, așa că, data viitoare când simțiți nevoia să luați o gustare, luați mai întâi apă, beți câteva pahare și așteptați 20 de minute. Adesea, falsa "foame" care era de fapt sete, va dispărea. Aceste băuturi cu conținut scăzut de calorii pot stimula metabolismul, potoli foamea și pot reîmprospăta cu antioxidanți sănătoși. Reducerea doar a cocktailurilor va ajuta foarte mult la pierderea grăsimii suplimentare de sărbători. 

 

Creșteți-vă exercițiile fizice zilnice

 

În timp ce faceți toate acestea, pentru a pierde greutatea mai repede, creșteți-vă exercițiile fizice zilnice. După sărbători, reluați-vă rutina normală de la sala de sport, dacă aveți un abonament, sau înscrieți-vă la o sală de sport din apropiere. Unele dintre cele mai bune oferte și reduceri la cursuri și abonamente încep imediat după sărbători.

Înscrieți-vă la o clasă pe care nu o puteți anula pentru a vă relua activitatea și pentru a reveni la rutina dumneavoastră. Dacă sunteți deja un șobolan dedicat sălii de sport, încercați câteva exerciții cardio ușoare sau antrenamente cu greutăți în zilele de odihnă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel