Cinci români în drum spre Franța, blocați în Cehia, după ce Daisy le-a „mirosit“ mașina

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Peste 6.000 de țigarete netimbrate au descoperit vameșii cehi ascunse în habitaclul unor români care se îndreptau spre Franța. 

Vameșii din Boemia Centrală au confiscat 6 400 de bucăți de țigări netimbrate. Acest lucru s-a întâmplat în timpul unui control de rutină al vehiculelor pe kilometrul 52 al autostrăzii D1, în direcția Praga. Evaziunea la accize a depășit 22 500 CZK (aproape 5.000 de lei).

Joi, 9 februarie 2023, la ora unu dimineața, o patrulă de ofițeri vamali din Boemia Centrală a selectat pentru control un autoturism Ford S-Max înmatriculat în Franța. În vehicul se aflau cinci persoane  - trei bărbați și două femei - de naționalitate română. Întrebat de către vameși dacă transporta alcool, țigări sau alte bunuri supuse unor interdicții sau restricții, șoferul a răspuns că nu transporta astfel de bunuri.

Cinci români în drum spre Franța, blocați în Cehia, după ce Daisy le-a „mirosit“ mașina

 

La fața locului a fost chemat un conductor de câini cu un câine de serviciu, Daisy, care este antrenată să caute produse din tutun. După o clipă, a indicat zona din spatele rândului din spate al scaunelor și a compartimentului pentru pasageri. Patrula vamală a efectuat apoi o inspecție fizică generală a acestei zone, unde țigările erau ascunse în diferite locuri din vehicul (sub scaunele din spate, în spatele scaunelor din spate și în habitaclu) și nu erau marcate cu nicio ștampilă.

În total, au fost găsite 6 400 de țigări Marlboro și Regina Blue. Șoferul vehiculului a recunoscut că deținea țigările, dar nu a prezentat niciun document. Potrivit comunicatului, persoana controlată cumpărase țigările din România și le transporta în Franța.

2. -imagine fara descriere- (tigari-cehia.jpeg)

Ofițerii vamali din Boemia Centrală au estimat valoarea mărfurilor nedeclarate la peste 22.500 CZK (aproape 5.000 de lei). Mărfurile au fost confiscate, iar ofițerii vamali continuă investigațiile.

Printre altele, prin scanarea autovehiculului, s-a constatat că persoana controlată a utilizat drumul cu taxă de trecere fără a plăti taxa orară, fapt pentru care a fost aplicată o amendă în bloc de 2.000 de coroane cehe (peste 400 de lei).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel