Ciclon polar peste România. Vremea se răcește. Unde ar putea ninge

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Vremea se răcește în toată România. Un val de aer rece vine peste țara noastră începând cu acest weekend. 

Vremea se va răci accentuat în toată România de vineri noapte.

"Nu am ajuns încă la o vreme de iarnă, pentru că temperaturile sunt în continuare mai ridicate decât în mod normal la această dată. De interes pentru această noapte și prima parte a zilei de mâine va fi vântul care va prezenta intensificări prin toate regiunile, cu rafale de 45-55 de kilometri pe oră, cu intensificări în partea centrală și partea sud-estică a țării, dar mai ales la munte. Mai mult decât atât, în zonele montane și zonele montane înalte va fi și ninsoare care va determina viscol și vizibilitate scăzută," a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3.

Vine frigul în România. Temperaturile vor rămâne mai ridicate în vest

 

Ar putea ninge doar în zonele depresionare, menționează meteorologul ANM. În următoarele zile însă, în restul țării ne putem aștepta doar la ploi. 

"Precipitații apar cam în toată partea de nord a țării, în marea lor majoritate sub formă de ploaie, doar în depresiuni ar putea să apară lapoviță și ninsoare. Zilele următoare se va mai răci. Putem vorbi despre o răcire a valorilor nocturne, pentru că la noapte temperaturile vor fi ridicate pentru această perioadă.Apoi vor deveni treptat negative în toate regiunile, chiar cu valori de -6 grade, -7 grade Celsius în estul Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi destul de scăzute în jumătatea de est, din weekend, de poimâine adică. Acestea se vor încadra de la 0-2 grade în nordul Moldovei la cel mult 5-6 grade în partea de sud-est a țării pentru că în regiunile vestice vor trece de 10-11 grade," a mai spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel