Chris Hemswoth ia o pauză de la actorie pentru a se ocupa de sănătatea lui. Vedeta este predispusă la o boală cruntă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Captură video youtube
Foto: Captură video youtube

Actorul Chris Hemsworth spune că ia o pauză de la actorie după ce a aflat că are un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer.

Starul din Thor a făcut această descoperire după ce a fost supus unor teste în cadrul seriei sale documentare Disney+ Limitless.

El a declarat pentru Vanity Fair că testele i-au confirmat "cea mai mare teamă", adăugând că acum va încerca să ia "măsuri preventive".

Alzheimer poate declanșa demența, ceea ce duce la confuzie, probleme de memorie și probleme de comunicare.

Hemsworth a aflat că are două copii ale genei ApoE4, una de la mama sa și una de la tatăl său, ceea ce îl face de opt până la zece ori mai predispus la dezvoltarea bolii decât cei care nu au ambele copii ale genei.

Aproximativ 2 până la 3 la sută din populație este purtătoare a două copii ale genei.

 

Chris Hemsworth : „Nu este ca și cum mi s-ar fi dat demisia"

 

"Nu este ca și cum mi s-ar fi dat demisia", a declarat Hemsworth, dar a adăugat că vestea "a declanșat ceva în mine care m-a făcut să vreau să îmi iau o perioadă de timp liber".

"Dacă te uiți la prevenirea Alzheimer, beneficiul măsurilor preventive este că îți afectează restul vieții", a spus el.

"Este vorba despre gestionarea somnului, gestionarea stresului, nutriție, mișcare, fitness. Sunt cam aceleași instrumente care trebuie aplicate într-un mod consecvent."

În seria Limitless, Hemsworth își testează corpul și explorează modalități de a trăi mai mult și mai sănătos.

El a explicat că nu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer, dar a fost avertizat de riscul crescut. "Nu este o genă predeterminată, dar este un indiciu puternic", a spus el. "În urmă cu zece ani, cred că era considerată mai mult ca fiind determinantă".

Hemsworth a spus că planul inițial pentru serial ar fi vrut ca el să primească toate rezultatele testelor sale genetice în direct în fața camerei de filmat - dar creatorul serialului, Darren Aronofsky, i-a spus în privat, odată ce au primit rezultatele.

Starul Marvel a primit ulterior opțiunea de a elimina orice referire la Alzheimer din serial, dar a decis să includă riscul său genetic de Alzheimer pentru a îmbunătăți gradul de conștientizare și înțelegere.

 

Hemsworth a confirmat că bunicul său este în prezent tratat pentru Alzheimer

 

"Preocuparea mea a fost că pur și simplu nu am vrut să manipulez și să dramatizez prea mult și să fac din asta un fel de încercare de empatie sau orice altceva pentru divertisment", a spus el.

Actorul va putea fi văzut în curând în următoarea continuare a filmului Mad Max Furiosa, al lui George Miller, ale cărui filmări s-au încheiat la începutul acestei luni.

În vârstă de 39 de ani a declarat că va lua o pauză de la actorie după ce va termina turneul publicitar pentru Limitless, alături de celelalte lucrări contractate.

El se va întoarce acasă, în Byron Bay, în Australia, pentru a petrece timp cu partenera sa, actrița Elsa Pataky, și cu cei trei copii ai lor, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel