China. Cel mai puternic cutremur din 2017 încoace a lovit provincia Sichuan: peste 40 de morți - VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
China. Cel mai puternic cutremur din 2017 încoace a lovit provincia Sichuan: peste 40 de morți - VIDEO / Foto: Captură video youtube
China. Cel mai puternic cutremur din 2017 încoace a lovit provincia Sichuan: peste 40 de morți - VIDEO / Foto: Captură video youtube

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade a lovit luni provincia chineză Sichuan. Este cel mai puternic cutremur care a lovit regiunea din 2017 încoace, provocând moartea a peste 40 de persoane și zguduind capitala provinciei Chengdu și provincii mai îndepărtate, conform Reuters.

Patruzeci și șase de persoane au fost ucise în urma cutremurului, a anunțat presa de stat chineză Xinhua, citând autoritățile locale în cadrul unei conferințe de presă.

Unele drumuri și case din apropierea epicentrului au fost avariate de alunecări de teren, în timp ce comunicațiile au fost întrerupte în cel puțin o zonă, a relatat televiziunea de stat.

 

Pagubele din urma cutremurului au afectat alimentarea cu energie electrică aproximativ 40.000 de oameni

 

Nu au fost raportate pagube la barajele și hidrocentralele aflate pe o rază de 50 km de la epicentru, deși pagubele la rețeaua provincială au afectat alimentarea cu energie electrică a aproximativ 40.000 de utilizatori finali.

Epicentrul a fost în orașul Luding, a precizat Centrul rețelelor de cutremure din China, în munți, la aproximativ 226 km sud-vest de Chengdu.

Cutremurele sunt frecvente în provincia Sichuan din sud-vestul țării, în special în munții săi din vest, o zonă activă din punct de vedere tectonic de-a lungul limitei estice a platoului Qinghai-Tibetan.

Laura Luo, care locuiește în Chengdu, un oraș cu aproximativ 21 de milioane de locuitori, se îndrepta spre blocul ei de apartamente când a văzut oameni care au ieșit în grabă din casele lor înalte, panicați, după ce au primit avertizări de cutremur pe telefoane.

Vezi și: Alertă în Germania: Incendiul din Munţii Harz este în continuare activ

 

Cutremurul a fost atât de puternic încât pentru unii oameni a fost greu să rămână în picioare

 

"Erau mulți oameni care erau atât de îngroziți încât au început să plângă", a declarat Luo, consultant în relații publice, pentru Reuters.

"Toți câinii au început să latre. A fost într-adevăr destul de înfricoșător", a spus ea, referindu-se la momentul în care a început cutremurul.

În Luding, cutremurul a fost atât de puternic încât pentru unii oameni a fost greu să rămână în picioare, în timp ce pe unele case au apărut crăpături, a relatat China News Service.

Clipurile video de pe rețelele de socializare arătau lumini care se legănau în timp ce oamenii se grăbeau să iasă din clădiri pe străzi.

 

 

Guvernul provincial din Sichuan a declarat că peste 30 de persoane au murit. Cel puțin patru dintre acestea se aflau în Luding.

În total, 39.000 de persoane locuiesc pe o rază de 20 km de epicentru și 1,55 milioane pe o rază de 100 km, potrivit televiziunii de stat.

 

Cutremurul a fost cel mai mare din Sichuan din august 2017, când unul cu magnitudinea 7,0 a lovit prefectura Aba

 

Cel mai puternic cutremur înregistrat în Sichuan a avut loc în mai 2008, când un seism cu magnitudinea 8,0, centrat în Wenchuan, a ucis aproape 70.000 de persoane și a provocat pagube importante.

Cutremurul de luni a fost resimțit și în provinciile Yunnan, Shaanxi și Guizhou, la sute de kilometri distanță, potrivit presei de stat.

Locuitoarea din Chengdu, Samantha Yang, în vârstă de 23 de ani, se afla în pat și se pregătea să tragă un pui de somn când a avut loc cutremurul.

"Clădirea a continuat să tremure, de fiecare dată mai puternic decât înainte", a declarat Yang. "Cu adevărat, acesta a fost cel mai înspăimântător de la cutremurul din Wenchuan din 2008".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel