China: lockdown pentru milioane de oameni

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Înaintea unei mari întâlniri politice a Partidului Comunist Chinez, aproximativ patru milioane de locuitori ai provinciei care înconjoară capitala Beijing – China au fost închiși, începând de marți, în încercarea autorităților de a opri un nou focar al covid-19.

Locuitorii orașelor Chengde și Xinle din provincia Hebei vor trebui să stea acasă până la sfârșitul acestei săptămânii, pentru a face față unui focar. De asemenea, cei 13 milioane de locuitori ai municipiului Tianjin, aflat la nord de Beijing, vor trebui să treacă de un test PCR, după ce în două zile au fost detectate peste 80 de noi cazuri, anunță swissinfo.ch preluând AFP.

China este singura dintre marile economii ale lumii care continuă să mențină strategia de izolare ca modalityate de luptă împotriva covidului, cu restricții și carantine. Autoritățile chineze decretează izolări localizate, impun teste PCR la fiecare 72 sau 48 de ore în unele locuri și pun în carantină călătorii care se mută între provincii.

Această politică a avut ecouri puternice asupra economiei și nu se așteaptă să se relaxaze până la cel de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, care se estimează a avea loc în următoarele trei luni. Cu această ocazie, președintele chinez Xi Jinping ar trebui să obțină confirmarea pentru un al treilea mandat ca secretar general al organizației. O excepție care ar aduce o schimbare este prea puțin probabilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel