Chefi la Cuțite 14 iunie. Cei trei finaliști ai concursului s-au aflat marți. Marile surprize

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Chefi la Cuțite 14 iunie. Cei trei finaliști ai concursului. Marile surprize
Chefi la Cuțite 14 iunie. Cei trei finaliști ai concursului. Marile surprize

Chefi la Cuțite 14 iunie: pentru accederea în finală, concurenții au fost nevoiți să treacă de trei probe. La fiecare probă s-a primit un punctaj individual, iar la final s-a făcut un total, rezultând marii finaliști. Cătălin de la echipa albastră, a lui Florin Dumitrescu este primul finalist anunțat. A doua finalistă este Elena de la echipa verde, a lui Sorin Bontea. Al treilea finalist anunțat este Narcisa de la echipa lui Cătălin Scărlătescu. Narcisa este cea mai mare surpriză a sezonului. 

 

Vă prezentăm mai jos întreaga desfășurare a probei din emisiunea "Chefi la Cuțite", de luni 14 iunie, urmând ca în momentul în care sunt anunțate punctajele și finaliștii știrea să fie updatată la minut: 

Citește și Chefi la Cuțite marți, 15 iunie. Cei trei finaliști sunt Cătălin, Elena și Narcisa 

Pentru prima probă, concurenții au avut ca temă să gătească pe gustul copilăriei. Aceștia au fost jurizați de membrii familiei lor, deși au fost mințiți că vor fi jurizați de membri din stafful Antenei 1 pentru a nu le strica surpriza de la final. Ricky, fiind japonez, a întrebat dacă el poate găti ceva de acasă, din Japonia, iar răspunsul a fost afirmativ. Pentru el este cea mai grea misiune pentru că în mare parte, va primi note de la membrii familiilor celorlalți concurenți care nu sunt obișnuiți cu gustul asiatic al mâncărurilor. 

Narcisa a ales să gătească o tocană. "Eu sunt mândră că sunt țigancă și voi găti o tocană țigănească. La mine acasă când îți dau de mâncare, îți pun oala și te las să-ți pui când vrei tu".

Cătălin a fost criticat de ceilalți concurenți pentru că a ales să facă ouă confiate și cu un tip de ciuperci care de fel nu cresc în curțile oamenilor: "Eu am avut în farfurie gustul copilăriei, dar am ales să mă joc un pic cu alte texturi," și-a motivat Cătălin alegerea. 

Ștefan a ales să gătească ceva ușor: pui cu smântână și ciuperci. Un preparat care a fost apreciat de jurați.

Chefi la cuțite, 14 iunie 2021. Finaliștii, mâncare simplă cu gust

Tocana Narcisei a fost apreciată de asemenea de jurați, dar a fost criticată de chefi. Aceștia au recunoscut tocana Narcisei, dar au afirmat că nu este la fel de bună precum precedentele. "E cam de trei acum, nu are nici sare... A obosit sau s-a emționat", a spus Bontea. Nici Dumitrecu nu a fost mulțumit de felul în care i-a ieșit tocana Narcisei: "Mă deranjează mai multe lucruri din farfurie: mămăliga cu cartofi, ardeiul tăiat pe jumate, e așa cam mult. Sunt două farfurii într-una," a spus chef Florin Dumitrescu. Chiar și Scărlătescu, din echipa căruia face parte Narcisa a recunoscut că de data aceasta tocana a ieșit mai slabă:"Acum e de patru puncte, nu e de cinci," a spus acesta. 

Valentina a făcut o farfurie foarte simplă: piure cu chifteluțe marinate. Pe cât de simplă a fost farfuria pe atât de apreciată a fost pentru gust, deși chiar ea a recunoscut că a greșit puțin sosul, făcându-l prea acru. 

Alex de la echipa lui Scărlătescu a decis să facă o tocană, numai că a reinterpretat-o și a vrut să-i dea un aspect deosebit. Nu a fost deloc pe gustul juraților care i-au dat note foarte mici.

Florin de la echipa lui Dumitrescu a făcut o tocană de vită, care a fost foarte bună la gust, conform celor analizate de chefi și jurați. Ricky în schimb, a făcut o farfurie foarte picantă cu accente mai degrabă din India, decât din Japonia. "A pus cam mult amidon, are o consistență ciudată," a spus chef Florin Bontea, cel care a declarat în repetate rânduri că l-a adoptat pe japonez.

Kid a făcut o mâncare de mazăre foarte gustoasă, care a plăcut tuturor. Nu a fost deloc aspectuoasă, dar la unison toți au declarat că este 100% gustul copilăriei. Chef Cătălin Scărlătescu a făcut o plecăciune în fața farfuriei lui Kid, pentru gust și pentru respectarea în totalitate a probei. 

Chefi la cuțite, 14 iunie 2021. Cea de-a doua probă

În cea de-a doua probă a concursului, concurenții au gătit alături de susținătorii care mai devreme i-au jurizat. Ei au fost nevoiți să gătescă preparate pe bază de ciocolată. Dacă unii dintre concurenți  sunt avantajați, alții pornesc cu un mare handicap: soțul Elenei de exemplu nu a gătit niciodată. "El nu știe nici măcar să curețe cartofii, noi nu am gătit niciodată împreună," a spus Elena.

"Avem nevoie de un gust cu energie, iar pentru asta punem pe masă un ingredient iubit de toată lumea: cicolată", a spus Irina Fodor în momentul în care a anunțat tema probei. 

Desertul pe bază de ciocolată a fost jurizat de concurenții Chefi de la Cuțite din sezonul trecut, printre care îi amintim pe Ionuț Belei, Foca, Roxana Blenche, Cani. Notele nu au fost însă arătate în ediția de astăzi, ele urmând să fie arătate mâine, atunci când vom afla și marii finaliști. Rămâneți alături de noi.

Cătălin Amarandei a fost primul finalist anunțat, el obținând cel mai mare punctaj. Cel de-al doilea finalist este Elena Matei de la echipa lui Bontea. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel