Chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei

Nicoleta Baciu / 17 mar 2021, 12:02 Salveaza PDF Comentarii
chec cu nuci si malai
chec cu nuci si malai

Chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei. Consistenta checului cu nuci este ușor umedă și rămâne neschimbată chiar și după 3 zile. Checul cu nuci și mălai, făcut după această rețetă,  se taie perfect și are un gust delicios și deosebit.

Chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei. Ingrediente

 

125 grame de unt la temperatura camerei

125 gr zahar pudră

100 gr făină fină de mălai 

75 gr făină de grâu

70 gr nuci măcinate

2 ouă

2 gălbenușuri

3/4 plic praf de copt

3 linguri de vin alb

 esență de migdale

1 vârf cuțit de sare

 

Chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei. Mod de preparare

 

 

Untul care trebuie să fie la temperatura camerei se mixează cu zahărul pudră și un vârf de cuțit de sare până obținem o cremă. Pe rând, adăugăm ouăle și gălbenușurile, mixând bine.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei, s-ar putea să îți placă și rețeta Baba Neagră. Rețeta unui desert emblematic pentru Moldova. Secretul gospodinelor de peste Prut

 

Separa, amestecam mălaiul cu făina, nucile măcinate și praful de copt. Mixul îl adăugăm peste crema de unt, amestecând cu grijă cu o lingură de lemn. În aluat adăugăm apoi 3 linguri de vin și esența de migdale. Amestecam din nou bine și punem aluatul într-o formă de chec tapetată cu unt și făina. 

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei, s-ar putea să îți placă și rețeta Plăcinte moldovenești Poale-n Brâu. Rețeta tradițională a gospodinelor de peste Prut. Ingredientul care nu poate fi înlocuit

 

Checul cu muci și mălai se coase la 180°C, timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit. După ce trece testul scobitorii, îl scoatem din cuptor, îl lăsăm să se răcească în formă după care îl răsturnăm pe un platou. Checul se pudrează cu zahăr pudra vanilat. Poftă bună.

[citeste si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy