Baba Neagră. Rețeta unui desert emblematic pentru Moldova. Secretul gospodinelor de peste Prut

Nicoleta Baciu / 16 mar 2021, 22:13 Salveaza PDF Comentarii
baba neagra reteta moldoveneasca
baba neagra reteta moldoveneasca

Baba neagră este un desert tradițional moldovenesc, pe care gospodinele din nordul Moldovei îl  gătesc la fiecare sărbătoare.  Este un chec pufos, poros, elastic și gustos. Pentru un rezultat pe măsură, adică desertul să iasă aerat este foarte important să respectăm rețeta. De regulă, această prăjitură se completează cu o altă specialitate, numită ”Baba Albă”. 

Baba Neagră. Rețeta unui desert emblematic pentru Moldova. Secretul gospodinelor de peste Prut. Ingrediente

10 ouă

200 ml ulei de floarea soarelui

500 ml de lapte

1 lingură bicarbonat de sodiu

2 linguri de pesmeți

300 g de zahăr

250 ml de chefir

25 ml de votcă

30 g de unt

2 pahare de făină

 

 

Baba Neagră. Rețeta unui desert emblematic pentru Moldova. Secretul gospodinelor de peste Prut. Mod de preparare

 

 

Într-un bol se cerne făina și bicarbonatul de sodiu. Se adaugă zahărul și uleiul și se amestecă bine. Treptat se adaugă  chefirul, apoi laptele. Se amestecă toate ingredientele bine până obțineți un aluat omogen.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de  Baba Neagră. Rețeta unui desert emblematic pentru Moldova. Secretul gospodinelor de peste Prut, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent 

 

Într-un vas se bat ouăle. Amestecând încontinuu, turnați în bolul cu aluat ouăle bătute și votca până obțineți un aluat lichid, asemănător cu cel pentru clătite. În același timp, aluatul este foarte aerat și spumos. De aceea, alegeți un bol mai mare.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de  Baba Neagră. Rețeta unui desert emblematic pentru Moldova. Secretul gospodinelor de peste Prut, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort Medovik. Rețeta celebră rusească a unui desert cu foi și fără coacere

 

Ungeți un ceaun cu unt și presărați cu pesmeți. Baba neagră se coace la temperatura de 200°C timp 1 oră și 40 de minute. Micșorați temperatura până la 100°C și coaceți încă timp de 1.5 ore. Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii. Poftă bună.

[citeste si]

 

 

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy