Cetăţenii sârbi care se vaccinează vor primi 25 de euro din partea guvernului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Guvernul a promis că toate persoanele cu vârste de peste 25 de ani care se vor vaccina anti-COVID-19 până pe 31 mai vor primi echivalentul a 25 de euro ca premiu pentru ''responsabilitatea'' lor, relatează miercuri agenţia EFE.

''Ne-am gândit cum să premiem persoanele care au dat dovadă de responsabilitate şi am decis să oferim un ajutor financiar suplimentar celor care s-au vaccinat'', a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic. El a anunţat şi stabilirea obiectivului ca până la sfârşitul lunii mai cel puţin 55% dintre cei aproximativ şapte milioane de cetăţeni sârbi să primească cel puţin o doză dintr-unul din vaccinurile anti-COVID-19 folosite de Serbia, respectiv Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, cel rusesc Sputnik V sau cel chinezesc Sinopharm.

Până în prezent 22% din populaţia Serbiei a primit ambele doze de vaccin, procent mult peste cel de 9% din Uniunea Europeană. 
Preşedintele Vucic a promis că nu vor fi adoptate ''măsuri discriminatorii negative împotriva celor care nu doresc să se vaccineze'', dar a calificat decizia acestora drept ''iresponsabilă şi egoistă''.

O iniţiativă de stimulare a interesului pentru vaccinare a venit şi din partea unui restaurant din oraşul sârb Kragujevac, care le oferă gratis o porţie de friptură sau de gulaş celor care se vaccinează anti-COVID-19. ''Afacerea noastră, cateringul, a fost afectată în mod special (...), iar dacă vaccinarea este soluţia, atunci dorim să contribuim şi noi'', a declarat agenţiei Reuters patronul restaurantului, Stavro Raskovic.  ''Avem în meniu vaccinuri atât din Est cât şi din Vest, pe gustul fiecăruia'', mai spune acesta, după ce sala principală a restaurantului său a fost transformată de autorităţile sanitare locale în centru de vaccinare cu serurile Pfizer/BioNTech şi Sinopharm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel