Cetățeni turci, prinși cu pașapoarte false la frontiera Vama Veche

Alexandru Ichim |
Data publicării:

Patru cetăţeni turci au fost depistaţi cu paşapoarte false la PTF Vama Veche.

Patru cetăţeni turci au fost depistaţi de poliţişti, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, când intenţionau să intre în România, cu un microbuz, pe baza unor paşapoarte false, a informat, joi, Garda de Coastă, scrie Agerpres. 

Paşapoartele celor patru turci aveau însemnele autorităţilor din Republica Moldova şi Ucraina.

"În data de 29.12.2021, în jurul orei 11,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui microbuz, înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetăţean moldovean, în vârstă de 24 ani, însoţit de un şofer de rezervă, cetăţean ucrainean. În microbuz călătoreau ca pasageri patru cetăţeni străini, care s-au legitimat la intrarea în ţară cu paşapoarte care aveau însemnele autorităţilor din R. Moldova şi Ucraina. În urma verificării autenticităţii documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că paşapoartele prezentate pentru controlul de frontieră de către cei patru pasageri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond specifice unor documente autentice, acestea fiind false", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Cetăţeni din Turcia



În cadrul verificărilor, potrivit sursei citate, cei patru bărbaţi au declarat că sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

"Cei patru cetăţeni turci şi cei doi şoferi au fost preluaţi de către autorităţile de frontieră bulgare, în baza Acordului de readmisie între România şi Republica Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor", a mai precizat Garda de Coastă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel