„Cetățean român cu domiciliul în Marea Britanie“, „maltratat“ de controlul la vamă, în România: „În Europa i se întinde covorul roșu la frontieră“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat, ”cetățean român cu domiciliul în Marea Britanie”, se simte ”maltratat” în timp ce așteaptă controlul în vamă. Pentru că avea timp de pierdut, a decis să postez un live pe Facebook în care să povestească experiența lui de la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I. A fost „felicitat“ în final cu o amendă pentru proferarea de expresii jignitoare la adresa organelor de control.

Sindicatul Europol a semnalat comportamentul unui cetățean român care se întorcea din Anglia și care a fost supus controlului Poliției de Frontieră, lucru care i-a creat  o serie de neplăceri.

Indignat că trebuie să aștepte câteva minute pentru efectuarea formalităților la frontieră, a postat un filmuleț „live“ pe Facebook, în care a descris în termeni nu tocmai eleganți ceea ce se petrece, proliferând expresii jignitoare sau vulgare, amenințări și provocând indignarea cetățenilor.

„Cetățean român cu domiciliul în Marea Britanie“, „maltratat“ de controlul la vamă, în România

 

După ce a stat o perioadă ”pe Anglea”, acest cetățean se simte ”maltratat” pentru că trebuie să aștepte în mod civilizat la controlul de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I.

Chiar dacă nu are cunoștințe minime despre modul de efectuare a formalităților de intrare în țară, acesta arată într-o transmisie ”live” pe facebook că trebuie să știe toată lumea că nimeni din întreaga Europă nu poate pune mâna pe permisul său de conducere.

Pe lângă faptul că-i jignește într-un mod greu de reprodus pe colegii noștri care efectuează controlul, acesta consideră că dacă este ”cetățean român cu domiciliul în Marea Britanie” are mai multe drepturi sau are prioritate la intrarea în țară.

Probabil că prin atitudinea acestuia de bombardier cu mașină cu volan pe dreapta făcând "live" pe facebook, vrea să arate urmăritorilor acestuia că a revenit în țară, însă comentariile internauților la adresa lui sunt pe măsură“, descrie Sindicatul Europol atitudinea românului, într-o postare pe Facebook.

 

Europol: „În Europa i se întinde covorul roșu la frontieră“

 

Nu știm dacă prin țările din Europa i se întinde covorul roșu la frontieră sau dacă îl așteaptă regele Charles în mod personal la intrarea în Marea Britanie, dar știm că la intrarea în România trebuie să se supună controlului de frontieră și să aibă o atitudine civilizată. Cu siguranță acesta nu reprezintă opinia și atitudinea cetățenilor români stabiliți în străinătate și este mai degrabă un mod de a spune ”așa nu„.

Cetățeanul european care a arătat că are doar drepturi a fost sancționat contravențional cu suma de 800 lei în baza Legii nr. 61/1991 pentru ”săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”.

Vom formula de asemenea o sesizare către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, având în vedere afirmațiile denigratoare ale acestuia la adresa colegilor“, subliniază reprezentanții Sindicatului Europol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel