Cerc restrâns de suspecţi, români și străini, în cazul asasinatului cu bombă din Arad: Unii dintre ei, căutați în Serbia, Ucraina și Moldova

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Ioan Crișan, Crismatex
Ioan Crișan, Crismatex

După doi ani de anchetă și peste 400 de audieri, procurorii anunță că au un cerc restrâns de suspecți în cazul atacului cu bombă de la Arad, în urma căruia a decedat un om de afaceri local, Ioan Crișan. Potrivit acestor, atât români, cât și cetățeni străini ar avea legătură cu atacul ar fi plecat spre țări precum Serbia, Ungaria sau Republica Moldova.

Procurorii caută să restrângă mai mult cercul de suspecți identificați în cazul atentatului de la Arad din mai 2021, când Ioan Crișan a murit după ce mașina sa a sărit în aer. Peste 400 de persoane, - prieteni, cunoscuți, parteneri de afaceri sau persoane cu care acesta avusese conflicte în trecut au fst audiate,c are s-au concretizat în sute de ore de înregistrări, dar momentan nu s-a ajuns la audierea unor persoane din cercul de suspecți. Detaliile au fost făcute publice chiar de procurorul general, într-o întâlnire cu jurnaliștii. 

Anchetatorii români colaborează cu alte state și au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece sunt informații că cetățeni străini din cercul suspecților ar fi reușit să plece către aceste state la scurt timp după atac.

Încă de la început s-a vehiculat  o informație pe surse, potrivit căreia n atacul cu bombă în care omul de afaceri a murit pe loc, ar fi implicați mai mulți bărbați sârbi.

Cerc restrâns de suspecţi, români și străini, în cazul asasinatului cu bombă din Arad

 

Au fost dispuse şi finalizate multiple constatări balistice, fizico-chimice, traseologice şi expertize genetice. S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a 3 constatări fizico-chimice. A fost stabilită poziţia materialului exploziv prin experiment judiciar şi constatări tehnico-ştiinţifice. În atac a fost folosit un exploziv „de mare putere”, potrivit concluziilor procurorilor, citează Antena 3 CNN.

Din punct de vedere al stadiului cercetărilor, urmărirea penală se desfăşoară in rem (n.r. cu privire la faptă, nu la persoană), până în acest moment nu s-a dispus continuarea urmării penale faţă de o persoană. 

Ioan Crişan, patronul unei firme piscicole din Arad, a murit în urmă cu un an, pe 29 mai 2021, în explozia maşinii sale, în timp ce făcea manevre de ieşire dintr-o parcare a unui supermarket din Arad. Ipoteza luată în calcul de anchetatori este asasinat cu bombă.

Unii dintre suspecți, căutați în Serbia, Ucraina și Moldova

 

A stat 25 de ani la primul sau job: electronist la Aeroportul din Arad, pentru ca mai apoi să se orienteze către transporturi. Pasionat de pescuit, Crişan a decis să investească în peşti aşa că a înfiinţat firma Crimatex, prima crescătorie de somn african din ţară. A cumpărat o fostă topitorie de cânepă la Iratoşu, la 7 kilometri de Arad și a amenajat aici 22 de bazine, unde a început să crească somni africani care ajung si la 15 kilograme.

Ulterior, afaceristul a investit și într-o unitate de procesare a cărnii, pentru a produce mezeluri din pește. Anul trecut a adus în ţară şi doi crocodili, pe care voia sa-i crească pentru carne. Pandemia i-a dat, însă, planurile peste cap. Deşi afacerile păreau că îi merg bine, Crişan a avut procese cu două firme de asigurări, diferiți creditori și chiar cu firma de salubritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel