Centenar. Ministrul Intotero, premii pentru valorile românești ale diasporei

Bogdan Cotiga / 20 iul 2018, 11:24 Salveaza PDF Comentarii

Gala '100 pentru Centenar', proiect al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, care îşi doreşte să premieze români din diaspora cu activităţi deosebite, s-a desfăşurat joi şi la Madrid, în prezenţa ministrului Natalia-Elena Intotero. 

Această iniţiativă este dedicată Anului Centenar şi îşi propune să promoveze excelenţa românească şi recunoaşterea meritelor şi a valorii aduse de membrii comunităţii româneşti din Spania. Evenimentul a avut loc la Palatul Bauer (Sediul Şcolii Superioare de Canto din Madrid), în prezenţa ministrului Natalia-Elena Intotero, a ministrului pentru politici sociale şi familie din guvernul Comunităţii autonome Madrid, Maria Dolores Moreno Molino, a ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi a ambasadorului României în Spania, Gabriela Dancău.

Au mai participat reprezentanţi ai misiunii diplomatice româneşti, ai autorităţilor centrale, regionale şi locale, ai mediului asociativ românesc, membrii clerului român, precum şi mass-media în limba română din teritoriu. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit despre importanţa acestui proiect şi a punctat faptul că românii din diaspora conturează imaginea poporului nostru în ochii întregii lumi ca unul de oameni harnici, inteligenţi şi cu putere creatoare. 'Românii din diaspora conturează imaginea poporului nostru în ochii întregii lumi - ca un popor de oameni harnici, inteligenţi, cu putere creatoare, care oferă comunităţii în care trăiesc rodul muncii, minţii şi talentului lor. O astfel de comunitate de români muncitori şi valoroşi regăsim şi aici în Spania', a subliniat ministrul Intotero, citată în comunicat.

Laureaţii la Gala '100 pentru Centenar' de la Madrid au fost:

Preasfinţia sa Timotei, episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, care în cei zece ani de păstorire a ajuns să aibă 132 de parohii, 20 filii şi 3 mănăstiri ortodoxe în Spania şi Portugalia;

Dan Munteanu Colan, doctor în filologie, profesor emerit de filologie romanică la Universitatea din Las Palmas de Gran Canaria, bursier al MAE spaniol, profesor invitat la Universitatea din Oviedo;

Silvia Marcu, cercetător Titular la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice, instituţie a Guvernului Spaniei; Martin Mezin, care deţine o afacere de familie, înfiinţată, crescută şi deţinută în întregime de români.

De asemenea, au mai fost premiaţi Cornelia Coman, care activează de mult timp în domeniul asigurărilor şi care deţine funcţia de CEO a Nationale Nederlanden Spania; Raluca Oancea Ionescu, medic specialist în Secţia de Genetică Clinică, Serviciu de Analize Clinice din Spitalul Clinic San Carlos din Madrid şi membru al Societăţii Europene de Genetica Umană şi membru al Asociaţiei Spaniole de Genetică Umană.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy