Celebri cântăreți de manele, cercetați pentru că ar fi prejudiciat statul cu 500.000 de lei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Descinderi și percheziții de amploare în Buzău, unde celebri cântăreți de manele sunt cercetați pentru că ar fi beneficiat, ilegal, de indemnizații în perioada pandemiei.

Folosindu-se de acte false, ar fi primit în total peste cinci sute de mii de lei. Descinderile au avut loc joi dimineață, în locuințele a 18 cântăreți de manele din Buzău. Au fost verificate, de asemenea, și sediile unor societăți comerciale din Buzău și Ilfov.

Totul a pornit de la suspiciunea potrivit căreia mulți dintre artiști ar fi întocmit contracte de prestări servicii muzicale care ar fi trebuit să se deruleze în timpul pandemiei, informează Știrile PRO TV. Însă contractele încheiate, atât cu persoane fizice cât și cu instituții ale statului, erau fictive. Artiștii au pretins compensații pentru concerte care ar fi trebuit să se desfășoare din vara anului 2020 și de-a lungul anului 2021.

Oamenii legii vorbesc despre un prejudiciu adus statului în valoare de cinci sute de mii de lei. 16 persoane au fost audiate joi de polițiști și sunt cercetate în continuare în stare de libertate.

 

Cântăreți români, acuzați că ar fi obținut ilegal în pandemie ajutoare de la stat, pe baza unor declarații mincinoase

 

Percheziții de amploare au avut loc și în luna martie, în mai multe localități din județul Dâmbovița. 37 de indivizi sunt acuzați că ar fi obținut ilegal în pandemie ajutoare de la stat, pe baza unor declarații mincinoase.

Dosarul vizează atât de mulți oameni, încât polițiștii au fost nevoiți să-i ducă la audieri cu autocarul. Suspecții ar fi fost sprijiniți de
două firme care organizează evenimente artistice.

Cântăreții, dar și unii care doar pretindeau ca sunt artiști și cântă la nunți sau botezuri, ar fi încheiat cu aceste două firme contracte fictive. Voiau să demonstreze în fața autorităților că aveau programate mai multe concerte, dar care au fost anulate din cauza restricțiilor sanitare.

Așa că au solicitat să primească ajutor financiar de la stat, câte 4000 de lei pe lună fiecare, în perioada octombrie 2020 - aprilie 2021. În afacerea ilegală ar fi implicată și fiica unui preot, care era administratorul uneia dintre societățile vizate de anchetatori.

În luna mai a anului trecut, în același dosar, au mai fost identificați alți zeci de suspecți, printre care și fratele interpretului de muzică populară, Ion Dolănescu. Toți sunt acuzați de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și fals în declarații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel