Cele mai sănătoase trei fructe pentru alimentație. Ele sunt fructele lunii august 

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Experţii în nutriţie au dezvăluit care sunt fructele recomandate pentru consum în mod special în luna august

Cele mai sănătoase, conform nutriţioniştilor, sunt afinele, agrişele şi zmeura. Totodată, nutriţioniştii ne anunţă că aproximativ 70 de grame de prune asigură 8% din necesarul zilnic de vitamina C, 5% de vitamina K, 4% de cupru şi 4% din fibre şi 3% din potasiu.

Printre fructele recomandate pentru consum în luna august, considerate printre cele mai sănătoase sunt şi merele verzi, şi pepenele roşu, şi pepenele galben, dar şi afinele, zmeura, prunele, piersicile şi caisele.

Citește și Curăță un morcov și o banană și amestecă cu miere. Trucul care îți salvează banii și pe care sigur o să-l folosești

Nutriţioniştii susţin că ar trebui să ne bucurăm din plin de aceste fructe mai ales în luna august, atunci când ''puterea lor este miraculoasă'', iar modul recomandat de a consuma fructele este cel crud, fără prea multe artificii: fie ca atare, fie în smoothie, fie cu cereale şi iaurt. Sfatul experţilor este de a consuma cât mai multe alimente benefice pentru organism.

Afinele, agrișele și zmeura, cele mai sănătoase trei fructe 

 

Totuşi care sunt cele mai sănătoase fructe de care să ne bucurăm în luna august?, se întreabă retoric nutriţionistul Zoia Bogdanova, care a precizat că fructele de pădure de sezon îmbunătăţesc metabolismul şi ne protejează de bolile de cancer. În prima jumătate a lunii august, cu certitudine trebuie să includeţi în alimentaţie afinele, agrişele şi zmeura, a spus Zoia Bogdanova, dietetician şi nutriţionist.

Consumul fructelor de pădure de sezon poate normaliza metabolismul şi poate juca un rol semnificativ în protejarea organismului de cancer. Chiar şi diabeticii pot mânca afine, iar agrişele reduc inflamaţiile din organism.

''Agrişele ameliorează bine simptomele acute ale tulburărilor gastro-intestinale, dar sunt contraindicate pentru cei care suferă de ulcer stomacal.

Agrişele conţin multă pectină, care împiedică instalarea metalelor grele şi a substanţelor radioactive în organism. În plus, agrişele conţin substanţe care împiedică dezvoltarea tumorilor'', a specificat medicul.

Zmeura proaspată poate fi consumată eficient pentru a preveni răcelile, frisoanele şi durerile de cap. În acelaşi timp, zmeura arde grăsimile din organism mult mai intens şi creşte pofta de mâncare.(www.gazeta.ru - 11 august)/vdraguta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel