Cele mai frumoase locații pentru vacanță, pentru vara anului 2022. Îndrăgostiți-vă de aceste mici sate europene romantice

Alexandra Curtache |
Data publicării:
StiriDiaspora

Plimbări pitorești sub clar de lună, nopți înstelate și mâncăruri tentante seduc simțurile în aceste șapte orașe din Europa, din Franța până în Italia și nu numai.

Acum, când reglementările pandemice privind călătoriile se estompează, setea de călătorii europene este în creștere.

"Companiile aeriene continuă să înregistreze o creștere a rezervărilor din America către Europa, iar Comisia Europeană de Călătorii a publicat recent un sondaj care a arătat că 88% dintre respondenți au planuri de a rezerva călătorii de vară în Europa în 2022", spune Antonia Koedijk, director pentru America de Nord al Consiliului de Turism din Olanda, conform National Geographic

Dar unele orașe europene sunt precaute încă. Veneția a interzis recent navelor mari de croazieră să acosteze în oraș, iar Amsterdam lucrează pentru a interzice petrecerile burlacilor care copleșesc orașul. Acest lucru a dus la noi strategii.  

"Datorită dimensiunii reduse a Olandei, ne propunem să aducem la cunoștința călătorilor că pot vizita Amsterdam, dar apoi pot vizita cu ușurință și o varietate de alte orașe și regiuni", spune Koedijk. Iar strategia pare să funcționeze. "În ultimii ani, americanii au devenit din ce în ce mai interesați de combinarea vizitelor în marile orașe cu orașe și sate mai mici."  

Acest interes a devenit norma pentru călătorii pricepuți care văd satele ca fiind orice altceva decât mici. Fie că este vorba de o piață de produse alimentare sau de un festival arhicunoscut sau de modul în care un cătun joacă rolul de muză pentru un artist, iată șapte sate care întruchipează romantismul nostru cu Europa. 

 

Giethoorn, Olanda

 

1. Cele mai f... (tamar-gogua-pg7yisc10ve-unsplash.jpg)

 

Potrivit pentru: O plimbare intimă pe canale în Veneția olandeză.

Acest sat din nord-estul Olandei, situat la aproximativ 120 de km de Amsterdam, este cunoscut sub numele de "Veneția Nordului", deoarece săparea locală a turbei a creat un centru de oraș cusut de căi navigabile. Cel mai bun mod de a vedea cătunul, în mare parte fără străzi, și fermele sale cu acoperiș de paie - toate construite pe insule de turbă conectate prin peste 170 de poduri mici de lemn - este cu barca. 

Puteți închiria o varietate de bărci cu motor, dar opțiunea mai relaxată pentru cupluri este să închiriați un punter care va folosi prăjini pentru a-și propulsa ambarcațiunea lungă, cu fundul plat, prin sat. Gândiți-vă la el ca la un gondolier de câmpie.

Cel mai pitoresc canal pentru fotografii? Binnenpad, cu interacțiunea sa magică de case pitorești, poduri și ape luminate de soare. Acesta și alte căi navigabile sunt mărginite de restaurante pe marginea canalului pentru prânzuri pe terasă pe îndelete.

 

Haworth, Anglia

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Beauties of the world (@lets_travel_in_wonderland)

 

Potrivit pentru: Romanticii inspirați de povești de dragoste.

La prima vedere, satul englezesc Haworth ar putea sta în locul oricărui cătun calcaros din Yorkshire. Dar în vârful urcușului său abrupt al unei străzi înalte se află Muzeul Brontë Parsonage, unde surorile Charlotte, Emily și Anne au trăit și au scris.  

În fiecare an este expusă una dintre cărțile în miniatură pe care surorile le-au creat în copilărie. "Acestea conțin proză, poezie și recenzii", spune curatorul Ann Dinsdale. "Scrierile minuscule sunt greu de citit fără o lupă. Dimensiunea lor mică a devenit un cod secret pentru surori". 

De asemenea, este expusă și masa din sufragerie pe care scriau soții Brontë. "În fiecare seară, ele se plimbau în jurul mesei citind cu voce tare din lucrările lor și discutând idei pentru poveștile lor", notează Dinsdale. Claustrofobia acelei încăperi și imaginea surorilor plimbându-se în jurul acelei mese mici subliniază dragostea lor pentru mlaștinile din jur, unde au găsit o inspirație nelimitată - inclusiv pentru obsedanta poveste de dragoste clasică a lui Emily, Wuthering Heights.

Haworth - toate ceainăriile și pub-urile din spatele fațadelor de piatră gri - este, de asemenea, o oprire pe calea ferată Keighley & Worth Valley Railway, unde trenurile cu aburi de epocă transportă pasagerii între alte cătune bucolice din Yorkshire.

 

Giverny, Franța

 

2. Cele mai f... (veronica-reverse-qywyrf9u-uo-unsplash.jpg)

 

Potrivit pentru: Grădini luxuriante și ode la arta impresionistă franceză.

Unii artiști își găsesc muza în mediul înconjurător, dar puțini sunt cei care își construiesc o muză cu atâta hotărâre ca Claude Monet. Timp de peste 40 de ani, Giverny, un sat pastoral de pe malul râului din Normandia, la 45 de mile nord-vest de Paris, a fost casa, subiectul și creația peisagistică a lui Monet. 

Iazul său cu nuferi este căptușit cu sălcii plângătoare și ancorat de un pod arcuit vopsit în verde. Monet a imortalizat nuferii în peste 250 de picturi în ulei. Fanii impresionismului francez pot vizita casa și grădinile artistului, precum și muzeul vecin Musée des Impressionnismes, unde o expoziție care explorează dialogul dintre operele lui Monet și pictorul abstract Mark Rothko este deschisă până la 3 iulie. În anumite zile, vizitatorii pot face un picnic pe pajiștea muzeului.

 

Klädeshomen, Suedia

 

3. Foto: Unsp... (ferhat-deniz-fors-tvqqsfxq_si-unsplash.jpg)

 

Potrivit pentru: Fructe de mare somptuoase și un decor de vis pe o insulă.

Klädeshomen, în arhipelagul vestic al Suediei, se află pe propria sa mică insulă. Pornind de la o insuliță a coroanei, unde pescarii aveau dreptul să se stabilească, satul s-a îmbogățit prin comerțul cu hering. 

Mai liniștit acum, găzduiește un muzeu al pescuitului și un grup de căsuțe în culori pastelate, flancate de bănci mari de trandafiri. Hotelul Salt & Sill plutește pe apă; unele camere sunt atașate de propriul ponton, dacă doriți să vă scufundați în apa limpede a Mării Baltice înainte de o cină cu plăci de hering care aduc un omagiu trecutului prosper al insulei. 

Plimbările cu barca sau plimbările cu caiacul de la cheiul din oraș permit cuplurilor să se scufunde în marea albastră din jur.

 

Lourmarin, Franța

 

4. Foto: Unsp... (frederic-barriol-eeo8oyrym7q-unsplash.jpg)

 

Potrivit pentru: Piețe alimentare tentante și picnicuri doar pentru doi.  

În majoritatea zilelor săptămânii, Lourmarin, la 65 km est de Avignon, în Provence, este un sat clasic și liniștit din sudul Franței, încoronat de un castel din secolul al XVI-lea și plin de piețe de piatră. Este, de asemenea, cunoscut pentru locuitorii scriitori, printre care Peter Mayle și Albert Camus, care este îngropat aici în micul cimitir. 

Vinerea, însă, satul se trezește în forță, când în centrul orașului, exact la ora 8 dimineața, sub platani, apare o piață. Piața este parțial dedicată meșteșugurilor locale, ceramicii și tot ce ține de lavandă, de la săpunuri la săculeți. 

În adevărata inimă a smorgasbordului tentacular se află vânzătorii care vând măsline provensale, gem, căpșuni, vin, cârnați, pâine și produse de patiserie. Ajungeți devreme pentru a prinde cele mai bune produse și pentru a pregăti un picnic pentru două persoane, pe care să-l mâncați la umbra castelului.

 

Telč, Cehia

 

5. Foto: Unsp... (filip-urban-pyrrnpqlrjm-unsplash.jpg)

 

Potrivit pentru: Răsfățul în arhitectura romantică renascentistă și poveștile despre moștenirea durabilă. 

La fel ca multe sate din Cehia (Republica Cehă), Telč, la 90 de mile sud de Praga, se pricepe să se reinventeze. În 1530, un incendiu a transformat cătunul în moloz fumegând. Șaptesprezece ani mai târziu, conducătorul local din Telč a reconstruit orașul într-un stil renascentist opulent. Clădirile de pe piața centrală, acum inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, sclipesc de frontoane și arcade și strălucesc în vopsea strălucitoare de culoarea șerbetului. 

Puteți vizita un labirint de tuneluri din secolul al XIV-lea care trece pe sub centrul satului și apoi să ieșiți la aer înainte de a urca în vârful Bisericii Sfântul Iacob, care oferă cea mai bună priveliște a orașului. Plimbați-vă apoi prin grădinile castelului pentru un studiu final în frumusețea renascentistă.

 

Montefalco, Italia

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Jenn Galindo (@jennyffersant)

 

Potrivit pentru: Mese în aer liber, în mijlocul agitației unei piețe italiene clasice. 

În provincia Umbria din Italia, Montefalco a fost așezat încă din perioada preromană într-o zonă cunoscută pentru podgoriile și plantațiile de măslini. Este renumit pentru vinul său roșu Sagrantino și găzduiește un festival al vinului în fiecare an, în preajma Paștelui. 

Gustați această bogăție regională la unul dintre barurile de vinuri din oraș. Unul dintre cele mai bune este Enoteca L'Alchimista. Situată pe o piață mare, amenajată pentru mese în aer liber, bucătăria se aprovizionează din propriile grădini și își respectă numele, transformând cămara locală în ceva special (gândiți-vă la paste cu trufe în sos de trufe, încoronate cu trufe rase). Este un loc bun pentru a închina pentru oraș, sau pentru ceilalți, cu un vin local. 

Dormiți în case de sat vechi de secole transformate în hanuri sau în proprietățile agroturistice din apropiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel