Cel puţin opt morţi în urma unui atac rus asupra unei localităţi ucrainene

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Cel puţin opt oameni au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi, marţi, în urma unui atac rus asupra unei localităţi situate la aproximativ 60 de kilometri nord de Kiev, anunţă autorităţile ucrainene, conform cotidianului Le Monde.

Armata rusă a atacat cu rachete localitatea Desna, situată la 60 de kilometri nord de Kiev, în regiunea Cernigău, a declarat Oleksandr Ivcenko, purtătorul de cuvânt al filialei regionale a Ministerului ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, anunță Mediafax.

Bilanţul preliminar al raidului aerian este de opt morţi în 12 răniţi, au anunţat marţi după-amiază autorităţile locale.

"Războiul nu s-a încheiat, nu a părăsit regiunea noastră", a declarat Viaceslav Ceaus, guvernatorul regiunii Cernigău.

 

Kievul a ordonat evacuarea Azovstal și anunță că cea mai sângeroasă luptă s-a încheiat

 

Peste 250 de soldați ucraineni de la Azovstal s-au predat forțelor ruse, iar Kievul a declarat că a ordonat evacuarea întregii uzine, acesta fiind sfârșitul celei mai sângeroase bătălii din Europa din ultimele decenii, scrie Reuters. Mariupol este acum în întregime controlat de ruși.

Peste 250 de soldați ucraineni s-au predat forțelor ruse la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol.

Totodată, Kievul a declarat că a ordonat evacuarea întregii garnizoane, anunțând sfârșitul celei mai sângeroase bătălii din Europa din ultimele decenii.

Reuters a văzut autobuze părăsind oțelăria în timpul nopții și cinci dintre ele ajungând în orașul Novoazovsk, aflat sub control rusesc. Moscova a declarat că aici le vor fi tratate rănile soldaților din Regimentul Azov.

Într-unul dintre autobuze, marcat cu litera latină „Z”, care a devenit simbolul asaltului Rusiei, răniții erau întinși pe targă la trei paturi. Un bărbat a fost scos cu scaun cu rotile, cu capul strâns înfășurat în bandaje groase.

În timp ce ambele părți au vorbit despre un acord prin care toate trupele ucrainene vor abandona oțelăria, multe detalii nu au fost încă făcute publice, inclusiv câți luptători au rămas înăuntru și dacă a fost convenită în prealabil vreo formă de schimb de prizonieri.

 

Vladimir Putin a garantat personal că prizonierii vor fi tratați în conformitate cu standardele internaționale

 

„Garnizoana și-a îndeplinit misiunea de luptă”, a declarat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Comandamentul militar suprem a ordonat comandanților unităților staționate la Azovstal să salveze viețile personalului... Apărătorii de la Mariupol sunt eroii timpului nostru”.

O înregistrare video a Ministerului rus al Apărării a arătat luptători părăsind uzina la lumina zilei, unii transportați pe targă, alții cu mâinile ridicate pentru a fi percheziționați de trupele rusești.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel