Cel mai parfumat desert al iernii: prăjitură moale cu portocale, care se topește în gură

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cel mai parfumat desert al iernii, prăjitură moale cu portocale. Sursa foto: freepik.com
Cel mai parfumat desert al iernii, prăjitură moale cu portocale. Sursa foto: freepik.com

Un desert delicios cu o cremă moale este perfect după masa de prânz sau cină. Dar cum să faci o prăjitură foarte moale și super pufoasă?

Cu suc de portocale poți pregăti un desert care se topește în gură și care va fi pe placul copiilor, dar și al adulților. 

Atunci când pregătești un desert, îți dorești ca acesta să fie înalt și moale ca un nor, care se topește în gură. Iată ce reguli trebuie să respecți pentru ca acesta să fie perfect.  

Sfatul 1. Trebuie să scoți din frigider toate produsele pe care le vei folosi. Acestea trebuie să fie la temperatura camerei, lucru care va permite aluatului să dospească bine. 

Sfatul 2.

Dacă rețeta presupune albușuri tari, atunci le vei bate foarte bine și le vei încorpora ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus pentru a nu le demonta. Când încorporezi făina  și celelalte  ingrediente pudrate,  verifică să nu fie cocoloașe. Ar fi bine să le cerni înainte de a le adăuga în aluat.

Cum să faci cea mai bună tocăniță tradițională cu carne de porc

Sfatul 3. Dacă rețeta presupune să bați ouăle cu zahărul, acesta este un pas important pentru a da volum aluatului. Vei face acest lucru cu un mixer electric până când amestecul devine spumos. La suprafață ar trebui să se formeze bule.

Sfatul 4. Ca aluatul să fie perfect, adaugă praful de copt doar la sfârșit  și coace desertul imediat, în cuptorul preîncălzit, pe raftul central. În timpul coacerii, ușa cuptorului nu trebuie deschisă. 

 

Iată ingredientele de care ai nevoie:

250 grame de făină;

150 grame zahăr granulat;

3 ouă;

80 ml ulei de măsline; 

10 grame praf de copt;

150 ml suc de portocale;

coaja rasă a unei portocale organice;

zahăr pudră după gust;

esență de vanilie.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Rade coaja unei portocale și stoarce câteva portocale pentru a obține 150 ml de suc. Separă gălbenușurile de albușuri și le pune-le în două boluri separate. Adaugă zahărul în gălbenușuri și bate-le cu telul electric.

Brioșe cu căpșuni și bucățele de ciocolată albă. Un desert foarte simplu de pregătit și delicios

Apoi adaugă treptat coaja rasă de portocală, sucul de portocale și uleiul. La final, combină  făina, praful de copt și esența de vanilie. Amestecă  bine pentru a evita formarea de cocoloașe.

Acum, cât se odihnește aluatul,  albușurile se bat spumă cu telul electric. Ulterior, albușurile bătute se adaugă ușor în aluat. Tapetează o tavă de copt  cu hârtie de pergament și toarnă în ea aluatul.

Salată grecească cu pui la grătar. Combină puiul, legumele și aromele grecești îndrăznețe, toate într-o cină gustoasă și ușoară

Pentru ca prăjitura să fie deosebit de moale, tava trebuie să fie îngustă și înaltă. În acest caz, tava trebuie să aibă aproximativ 18 cm în diametru.

Preîncălzește cuptorul  la 180 de grade și coace desertul aproximativ  40 de minute. Pentru a verifica dacă e gata, nu uita să faci testul cu scobitoarea. Desertul răcit se scoate din tava de copt și se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

    
https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel