Brioșe cu căpșuni și bucățele de ciocolată albă. Un desert foarte simplu de pregătit și delicios

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Brioșe cu căpșuni și bucățele de ciocolată albă. Un desert foarte simplu de pregătit și delicios / Foto: Captură video youtube
Brioșe cu căpșuni și bucățele de ciocolată albă. Un desert foarte simplu de pregătit și delicios / Foto: Captură video youtube

Minunatele brioșe cu căpșuni și ciocolată albă făcute cu iaurt și smântână sunt perfecte pentru orice ocazie, inclusiv un desert romantic de Valentine's Day. Aspectul lor este spectaculos, gustul delicios, iar modul de preparare foarte simplu.

Aveți chef de ceva dulce, și pufos dar nu aveți chef să petreceți mult timp în bucătărie? Atunci rețeta de brioșele cu căpșuni și ciocolată albă ar putea fi exact ceea ce ai nevoie.

Brioșele sunt ușor de făcut, atât de fragede și delicioase, foarte aromate datorită căpșunilor, dulci și surprinzătoare datorită acelor bucățele de ciocolată albă. Atât de bune!

 

Cum să faci brioșe perfecte de fiecare dată

 

Să faci brioșe este de fapt foarte ușor, sunt doar câteva ingrediente care trebuie amestecate, de multe ori nici măcar nu trebuie să folosești un mixer. Dar, ai nevoie de un mixer pentru această rețetă, deoarece albușurile trebuie să fie tari, dar altfel, pentru majoritatea rețetelor de brioșe, o spatulă de cauciuc sau o lingură de lemn ar fi suficiente.

 

Brioșe cu căpșuni și bucățele de ciocolată albă - Ingrediente 

 

- 250 g de făină
- 35 g amidon de porumb
- un vârf de cuțit de sare
- 1 lingură de praf de copt
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 125 g de zahăr granulat
- 3 ouă
- 100 ml de ulei vegetal
- 100 g de smântână.
- 150 g de iaurt grecesc
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 150 g de ciocolată albă tocată (sau chipsuri de ciocolată albă)
- 250 g de căpșuni

 

2. Brioșe cu ... (briose-cuptor.png)

 

Brioșe cu căpșuni și bucățele de ciocolată albă - Instrucțiuni

 

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați o tavă de brioșe cu forme de brioșe.

Combinați făina, amidonul de porumb, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și zahărul într-un bol.

Separați ouăle. Bateți albușurile până când se formează vârfuri moi. Dați-le deoparte.

Bateți împreună gălbenușurile de ou, uleiul, smântâna, iaurtul și extractul de vanilie.

Turnați încet ingredientele umede peste amestecul de făină și încorporați-le cu grijă cu o spatulă de cauciuc. Nu amestecați prea mult, ingredientele uscate trebuie să devină abia umede.

Tăiați căpșunile. Tăiați ciocolata albă (sau folosiți chipsuri de ciocolată albă). Încorporați-le în aluat împreună cu albușurile de ou.

Așezați aluatul în forma de brioșe pregătită. Coaceți timp de aproximativ 18-20 de minute, până când devin aurii și până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel