Cel mai nou submarin nuclear rusesc, în drum spre baza temporară din Arctica

Alexandra Curtache |
Data publicării:
România va comanda două submarine Scorpène de la Grupul Naval Francez / Foto: Unsplash
România va comanda două submarine Scorpène de la Grupul Naval Francez / Foto: Unsplash

Cel mai nou submarin cu rachete balistice cu propulsie nucleară al marinei ruse, Generalissimo Suvorov, este în drum spre o bază temporară a Flotei de Nord din Arctica, a anunțat marți agenția de știri TASS, citând o sursă neidentificată din domeniul apărării.

"Recent, crucișătorul submarin Generalissimo Suvorov a început să se deplaseze de la Severodvinsk, unde se afla la șantierul naval Sevmash, către o bază temporară pentru Flota de Nord", a declarat sursa citată de agenția de stat.

Submarinul strategic a fost inclus oficial în marina rusă la sfârșitul anului 2022 de către președintele Vladimir Putin, confoorm Reuters.

 

Submarinul transportă până la 16 rachete rusești Bulava

 

Acesta urmează să se alăture în cele din urmă și să consolideze forța de submarine cu propulsie nucleară a Flotei rusești din Pacific și să fie mutat la baza de submarine Rybachiy din Peninsula Kamchatka în vară.

Submarinul este cea de-a șasea navă din clasa Borei a submarinelor rusești mai mici și mai invizibile, au raportat agențiile rusești, o clasă de submarine care înlocuiește generațiile anterioare de submarine cu rachete balistice ale țării.

Acesta transportă până la 16 rachete rusești Bulava cu încărcătură nucleară, fiecare fiind capabilă să transporte mai mult de un focos nuclear.

 

Europa va fi alături de Ucraina "atâta timp cât va fi nevoie"

 

Europa va fi alături de Ucraina "atâta timp cât va fi nevoie", a declarat marți șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, în timp ce delegații occidentali au discutat despre necesitatea de a consolida sprijinul acordat Kievului în lupta sa împotriva forțelor invadatoare ale Rusiei.

Anterior, șeful organismului de supraveghere nucleară al Națiunilor Unite a declarat, în timpul unei vizite în Ucraina, că speră să facă progrese în ceea ce privește un acord privind o zonă de siguranță în jurul centralei Zaporizhzhia, controlată de Rusia, subliniind însă că negocierile sunt dificile.

 

Olanda intenționează să trimită sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina

 

Olanda va trimite un sistem de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, a anunțat marți agenția de presă olandeză ANP, citându-l pe premierul Mark Rutte.

Rutte se află în prezent la Washington DC, unde se întâlnește cu președintele american Joe Biden.

ANP, citând o discuție la foc continuu între cei doi lideri, l-a citat pe Rutte, care a spus că vor participa la o inițiativă americano-germană de a trimite sistemele de apărare în Ucraina. Rutte a declarat că a vorbit anterior la telefon cu cancelarul german Olaf Scholz și cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky pentru a discuta despre această decizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel