Cel mai lung rollercoaster din lume, aflat în Marea Britanie, va fi demontat

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cel mai lung rollercoasterul din lume, aflat în Marea Britanie va fi demontat / Foto: Unsplash
Cel mai lung rollercoasterul din lume, aflat în Marea Britanie va fi demontat / Foto: Unsplash

Un rollercoaster din Marea Britanie, care a deținut cândva titlul de cel mai lung din lume, va fi demontat, au confirmat proprietarii acestuia.

Când a fost inaugurat, în 1991, roller coaster-ul din oțel, înalt de 32 m, era cel mai lung din lume, având o lungime uriașă de 2268 de metri.

A purtat coroana până în 2001, când a fost depășit de roller coasterul Steel Dragon din Japonia, cu o lungime de 2479 de metri.

Acum, însă, The Ultimate din parcul tematic Lightwater Valley de lângă Ripon, North Yorkshire, urmează să fie demontat.

 

Atracția a fost închisă din 2019, iar acum s-a luat decizia de a scăpa de ea definitiv

 

Brighton Pier Group PLC, care deține Lightwater Valley, a confirmat marți (10 ianuarie) că The Ultimate va fi îndepărtat din parc, marcând sfârșitul unei zone pentru atracția care a bătut recordurile.

Anne Ackord, director executiv al Brighton Pier Group, a adus un omagiu statutului "nostalgic" al atracției iconice, dar a declarat că parcul tematic a fost reimaginat ca un loc de întâlnire pentru familii, mai degrabă decât să atragă dependenții de adrenalină, așa cum a făcut-o anterior.

Ackford a spus într-o declarație: "Am dedicat mult timp și efort considerând viitorul The Ultimate. Cursa a fost scoasă din funcțiune de câțiva ani, iar procesul de evaluare a viabilității de a o readuce în funcțiune a fost unul lung.”

 

Rollercoasterul era emblematic pentru Anglia

 

„Suntem conștienți de statutul său nostalgic și de faptul că mulți dintre vizitatorii noștri au amintiri plăcute de la plimbarea cu Ultimate Coaster. Cu toate acestea, având în vedere atât investiția necesară pentru a-l aduce la standarde acceptabile de siguranță, cât și reimaginarea Lightwater Valley ca parc de aventură orientat spre familie, am decis să închidem definitiv The Ultimate și să îl eliminăm din parc."

Ea a adăugat: "Așteptăm cu nerăbdare să îi primim pe toți în Lightwater Valley în noua înfățișare, pe măsură ce se dezvoltă și evoluează pentru a deveni destinația numărul unu din nordul Angliei pentru aventuri de familie.", a mai zis conform Ladbible.

În lipsa unor vești dacă atracția va fi sau nu relocată, se pare că iubitorii de roller coaster vor trebui să caute senzații tari în altă parte - cum ar fi la Flamingo Land Resort din apropiere, tot în Yorkshire.

În iulie anul trecut, parcul a dezvăluit cel mai nou roller coaster al său, Sik, un "roller coaster plin de adrenalină, cu 10 răsturnări de stomac și care învârte capul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel