Cel mai bun tort italian de lămâie pe care l-ai gustat vreodată - simplu și plin de arome

Alexandra Curtache / 02 noi 2022, 13:02
Cel mai bun tort italian de lămâie pe care l-ai gustat vreodată  - simplu și plin de arome / Foto: Captură video youtube
Cel mai bun tort italian de lămâie pe care l-ai gustat vreodată - simplu și plin de arome / Foto: Captură video youtube

Tortul italian cu lămâie este unul dintre deserturile preferate ale tuturor oamenilor. Este dulce acrișor și atât de aromat, încât nici nu știi exact ce mănânci. Trebuie neapărat să îl încerci, deoarece pe lângă gustul fără asemănare, mai este și foarte ușor de preparat.

Această prăjitură italiană tradițională este însiropată, aromată și se păstrează într-un recipient etanș până la 4 zile, așa că este minunat să o ai la îndemână pentru o gustare la jumătatea dimineții cu cafea. De asemenea, o puteți servi cu înghețată sau cu cremă de zahar ars pentru un desert mai fastuos.

 

Tort italian de lămâie - Ingrediente

 

- 125 g de unt, tăiat mărunt, la temperatura camerei

- 155 g (3/4 cană) zahăr pudră

- 1 lingură de coajă de lămâie rasă fin

- 3 ouă

- 250 g ricotta proaspătă, fărâmițată

- 100 g (2/3 ceașcă) de făină 

- 60 g (1/3 cană) de polenta

- 1/2 linguriță de sare

- 80 ml (1/3 cană) suc proaspăt de lămâie

- Zahăr pudră, pentru a pudra

 

Tort italian de lămâie - Metoda de preparare pas cu pas

 

Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 170C/150C ventilator forțat. Se unge și se tapetează cu hârtie de copt baza unei forme rotunde de tort cu arc de 20 cm (dimensiunea de bază).

Pasul 2. Folosiți batoane electrice pentru a bate untul , zahărul și coaja de lămâie într-un castron până când devine palid și cremos. Adăugați treptat ricotta și bateți până când se combină perfect. Adăugați ouăle , unul câte unul, bătând bine după fiecare adăugare (nu vă faceți griji dacă pare închegat în această etapă).

Pasul 3. Adăugați făina , polenta , sarea și sucul de lămâie la amestecul de unt. Folosiți o lingură mare de metal pentru a împături până când se combină perfect. Transferați amestecul în tava pregătită și neteziți suprafața.

Pasul 4. Coaceți la cuptor timp de 45 de minute sau până când prăjitura se ridică la loc atunci când este ușor atinsă în centru. (Tortul se va ridica ușor, dar se va scufunda înapoi pe o suprafață plană atunci când se răcește). Se lasă deoparte în tavă timp de 10 minute înainte de a o transfera pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet. Se pudrează cu zahăr pudră pentru a servi.â

 

-----------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt50
YesMy - smt4.1.0