Cel mai bătrân om din lume s-a stins din viață la 140 de ani, în urma unei operații

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cel mai bătrân om din lume s-a stins din viață la 140 de ani, în urma unei operații  / Foto: Unsplash
Cel mai bătrân om din lume s-a stins din viață la 140 de ani, în urma unei operații / Foto: Unsplash

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la vârsta de 140 de ani, după o operație de îndepărtare a unor excrescențe asemănătoare unor coarne de pe cap.

Ali Anter, despre care se presupune că ar fi cel mai bătrân bărbat din Yemen, a devenit celebru pentru o afecțiune misterioasă care i-a provocat excrescențele de pe frunte.

Se pare că excrescența a apărut pe capul său după ce a împlinit 100 de ani. Una dintre ele a crescut într-o formă spiralată în jos și trecea pe lângă fața sa. Poze AICI.

 

Bărbatul a murit din cauza deteriorării stării generale de sănătate fizică și mentală



Din păcate, familia lui Ali a susținut că acesta a primit tratament de la o persoană neinstruită care ar fi încercat să îndepărteze excrescențele folosind instrumente fierbinți.

De asemenea, familia lui Ali a mai spus că acesta a murit din cauza deteriorării stării generale de sănătate fizică și mentală provocate de bătrânețe.

Cu toate acestea, apropiații săi susțin că acest deces a fost accelerat de amputarea ratată, a relatat ziarul yemenit Aden al-Ghad.

Se susține că Ali ar fi avut peste 70 de nepoți.

Deși nu a existat niciodată un diagnostic confirmat, este posibil ca excrescența lui Ali să fi fost coarne cutanate - tumori ale pielii formate din cheratină, o proteină care creează părul, unghiile și copitele animalelor.

Acestea apar din leziuni cutanate benigne, premaligne sau maligne și sunt mai frecvente la pacienții mai în vârstă și la persoanele cu pielea mai albă.

 

Înainte de Ali, Guinness World Records a numit cea mai bătrână persoană în viață din lume ca fiind Johanna Mazibuko



Înainte de de decesul lui Ali, Guinness World Records a numit cea mai bătrână persoană în viață din lume ca fiind Johanna Mazibuko, o femeie sud-africană în vârstă de 128 de ani.

Johanna Mazibuko, mamă a șapte copii, ar fi murit în locuința sa din provincia nord-vestică a țării.

Thandiwe Wesinyana, îngrijitoarea și nora ei, a declarat pentru News24 că este posibil ca aceasta să fi murit în urma unui atac cerebral.

Rapoartele sunt neverificate, iar afirmațiile potrivit cărora ar fi cea mai bătrână persoană din lume nu sunt recunoscute oficial. Deoarece Maria Branyas Morera, născută în SUA, a fost numită cea mai bătrână persoană din lume de către Guinness World Records în ianuarie, la vârsta de 115 ani.

Se pare că doamna Mazibuko a sărbătorit miercuri, 11 mai, cea de-a 128-a aniversare.

Primarul local, James Tsolela, a declarat anterior: "Am verificat și am făcut cercetări pentru a vedea cine este cel mai în vârstă. Nu am găsit pe nimeni de vârsta ei. Avem buletinul ei de identitate care spune acest lucru. Trebuie să încercăm să o înscriem în cartea Guinness Book of Records, pentru a putea fi onorată cum se cuvine", conform Mirror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel