Cei doi husky pierduți din cauza viscolului în Italia își caută o nouă familie. Românul și-a dat viața pentru ei

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cei doi husky pierduți din cauza viscolului în Italia își caută o nouă familie. Românul și-a dat viața pentru ei / Foto: Unsplash
Cei doi husky pierduți din cauza viscolului în Italia își caută o nouă familie. Românul și-a dat viața pentru ei / Foto: Unsplash

Un român a murit în mod tragic în Italia timp ce își căuta cei doi câinii pierduți din cauza viscolului. Deși cei doi husky au fost găsiți, bărbatul nu s-a mai putut bucura de reîntâlnirea cu ei. Acum își caută o noua familie care să aibă grijă de ei. 

Michele Buga, în vârstă de 60 de ani, de naționalitate română, dar staționat în Valsassina, Italia, a fost ucis de o avalanșă marți, după cum a prezentat deja ȘtiriDiaspora.ro. Bărbatul se afla pe drumul spre Emet, în Madesimo, în căutarea celor doi câini de rasă Husky pe care i-a pierdut din cauza viscolului puternic.

Însă, din cauza unui ghinion teribil, Michele nu a mai apucat să se reîntâlnească cu cei doi câini pe care îi iubea atât de mult, încât poate spune că și-a dat viața pentru ei.

Animalele au supraviețuit pierdute timp de trei zile, până când, au fost aduse înapoi în sat, în siguranță, de echipa de salvare montană Madesimo.

 

Familia caută noi stăpâni din aceeași comună cu românul pentru cei doi Husky

 

După recuperarea câinilor, familia a dat anunț că este în căutare de noi stăpâni pentru ei, deoarece nu i-ar putea ține la bloc. Însă una din dorințele lor ar fi ca cei doi husky pe care românul s-a întors să-i caute în viscol, să rămână tot în zona Ballabio, aproape de casa lor.

Emoționați de poveste, mai multe persoane s-au oferit să adopte câinii. În câteva ore s-au înmulțit apelurile telefonice, pe telefonul mobil al lui Lucian, fiul lui Michele Buga, care îi invitase pe cei interesați să adopte minunații husky siberieni ai tatălui său decedat.

"Am primit mai multe telefoane astăzi, iar două în special din zona Ballabio, unde a locuit tata, de la oameni foarte drăguți pe care îi cunoaștem și care au deja husky așa că suntem încrezători că Timon (trei ani)și Garry 9 un an)își vor găsi un cămin bun, unde să stea încă mulți ani.", spune Lucian Buga.

Familia a mai transmis că sunt foarte bine întreținuți, microcipați, vaccinați, castrați (Timon) și sunt gata să tragă sănii. Din păcate să stea într-un apartament din oraș, cu familia, nu ar fi cel mai bun lucru pentru ei, deoarece s-ar simți înghesuiți

"Mâine vom merge până la Madesimo să-i luăm, la cazarma Guardia di Finanza, unde sunt găzduiți", spune Lucian, "și apoi îi vom duce la Ballabio, la casa tatei. Vom sta acolo câteva zile pentru a ne putea întâlni cu calm cu cei doi localnici care s-au oferit să îi adopte și care, în opinia noastră, ar putea fi cei mai potriviți, atât pentru că știu bine această specie, cât și pentru că sunt din Ballabio, satul lui tata", conform presei italiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel