Cei care călătoresc din Marea Britanie, carantină obligatorie în toate țările din UE

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Persoanele care călătoresc din Marea Britanie în alte state din Uniunea Europeană vor sta în carantină obligatorie. Măsura carantinării la sosire ar urma să fie aplicată în absolut TOATE ţările din Uniunea Europeană. UE intenţionează să adopte un prag standardizat pentru impunerea regulilor de autoizolare.

 

Toate persoanele care călătoresc din Marea Britanie către orice stat din Uniunea Europeană ar urma să stea în carantină obligatorie.

Comisia Europeană împune statelor-membre să adopte sistemul de carantină „semafor”, publicat recent, astfel încât întregul bloc să utilizeze aceleași criterii pentru restricționarea călătoriilor.

Sistemul UE presupune măsuri de carantină aplicate tuturor sosirilor din țări care au peste 50 de cazuri de infectare cu noul coronavirus la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni, și o rată pozitivă de testare de peste trei la sută. Astfel, creșterea recentă a cazurilor înseamnă că Regatul Unit are, în prezent, o rată de infecție de 51,1 la 100 000 de persoane și o rată pozitivă de testare de șase la sută, ambele peste pragul UE, transmite dailymail.co.uk.

De asemenea, se așteaptă ca Irlanda va anunţa  noile sale reguli de carantină, iar sursele susţin că autorităţile din Dublin vor accepta măsurile Comisiei Europene. Franța, Spania, Germania și Olanda sunt în favoarea unui sistem standardizat. 

Cu toate acestea, unele state îşi doresc să păstreze capacitatea de a acționa unilateral în carantină, astfel încât să poată modifica restricțiile atunci când consideră.

Comisia Europeană a publicat planurile numite „semafor” la începutul lunii septembrie, în încercarea de a armoniza normele în întreaga Europă. Sistemul său ar include țări cu o rată de infecție peste 50 de cazuri la 100.000 de locuitori (lista roşie), țările cu o rată cuprinsă între 25 și 50 ar fi pe „lista galbenă”, iar cele cu o rată infecție mai mică de 25 la 100.000 de locuitori  ar fi puse pe „lista verde”. Persoanele care călătoresc din țări aflate pe „lista roșie” vor fi introduse în carantină.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel