Cehia. Fals pilot român, escroc sentimental veritabil: A extorcat 200.000 de euro de la o femeie îndrăgostită

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Dragostea pe internet a costat-o foarte mult pe o femeie de 55 de ani din regiunea Uherské Hradiště din Cehia, deoarece un fals pilot român a extorcat-o de peste 200.000 de coroane. 

Totul a început destul de normal și idilic între cei doi. Dar finalul fericit nu a avut loc. Falsul "pilot" român riscă până la cinci ani de închisoare. Capturarea sa, însă, este echivalentă cu o poveste științifico-fantastică...

"Femeia a aruncat banii pe geam, iar autorul este practic de negăsit. Probabil că este dintr-o țară în curs de dezvoltare, poate din Nigeria, cine știe", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției pentru Dobry Den.

Femeia a fost abordată la mijlocul lunii mai de un bărbat necunoscut care pretindea că este pilot român prin intermediul unei aplicații de comunicare mobilă și a început să flirteze cu ea. După câteva săptămâni de comunicare, au devenit apropiați, schimbând sute de mesaje pe zi.

Fals pilot român, escroc sentimental veritabil

 

"Pilotul i-a scris femeii că a moștenit două case pe care le-a vândut și i-a propus să vină să o viziteze. În același timp, el i-a cerut să-i trimită bani pentru a completa un formular pentru a călători în Republica Cehă", a descris Simona Kyšnerová, purtătoare de cuvânt a poliției din Uherské Hradiště, trucul banal al escrocilor. Femeia îndrăgostită și încrezătoare a trimis de bunăvoie 400 de euro în contul său din străinătate. Dar acesta a fost doar începutul.

"A doua zi, a mai vrut încă 6.280 de euro pentru firma de transport care urma să îi livreze femeii banii din vânzarea casei sale. A doua cerere a pilotului fals a fost, de asemenea, aprobată. Ea a primit un e-mail de confirmare că pachetul a fost trimis la adresa ei", a continuat Kyšner. Așa că, probabil, femeia nu a bănuit nimic și i-a trimis bărbatului și 1.250 de euro reprezentând taxe vamale.

Falsul pilot, „moșteniri“ importante în România

 

Dar când acesta i-a cerut 26.000 de euro în plus, în prima duminică din iunie, dragostea a suferit o fisură serioasă... "Când a refuzat să trimită banii, bărbatul i-a schimbat ilegal numele și fotografia de pe profilul ei de pe o rețea de socializare, pentru care primise anterior parola, fără acordul ei. De asemenea, el a început să o amenințe că le va trimite prietenilor ei de pe rețea fotografii intime cu ea, lucru pe care nu l-a făcut până acum", a informat o purtătoare de cuvânt a poliției.

Falsul pilot este suspectat nu doar de fraudă, ci și de acces neautorizat la un sistem informatic și la un purtător de informații, pentru care riscă până la cinci ani după gratii. Dar probabil că nu va ajunge în spatele gratiilor. Femeia și-a schimbat toate parolele conturilor de internet și ale aplicațiilor sociale la sfatul polițiștilor. "Cred că povestea ei va servi drept factor de descurajare și toată lumea își va folosi rațiunea înainte de a trimite bani unui străin", a conchis Kyšner.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel