Cea mai mare petrecere stradală din Europa a revenit pentru prima dată în ultimii trei ani: Dansatorii se îndreaptă spre Notting Hill în ținute extravagante

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Carnavalul continuă! Dansatorii se îndreaptă spre Notting Hill în ținute extravagante pentru a doua zi de sărbători, după ce cea mai mare petrecere de stradă din Europa a revenit pentru prima dată în ultimii trei ani.

Dansatori îmbrăcați în ținute colorate cu pene au ieșit astăzi pentru a se bucura de cea de-a doua zi a Carnavalului din Notting Hill, după ce petrecerea a revenit pe străzile din vestul Londrei pentru prima dată după trei ani.

Aproximativ 13 trupe de oțel, 72 de trupe de mast, șase trupe braziliene, 36 de sisteme de sunet și 300 de standuri sunt implicate în festivalul din acest an - ziua de astăzi fiind cunoscută sub numele de "Parada și Carnavalul de Ziua Adulților", care se desfășoară de la ora 10.30 până la 20.30.

 

Carnavalul Notting Hill este cel mai mare carnaval de stradă din Europa

 

Carnavalul Notting Hill este cel mai mare carnaval de stradă din Europa și se estimează că vor participa aproximativ două milioane de persoane pe parcursul weekend-ului de Bank Holiday. Carnavalul a început în 1966, când au participat aproximativ 1.000 de persoane, și este un mod popular prin care comunitățile africane și caraibiene își sărbătoresc cultura și tradițiile.

Scotland Yard a dezvăluit că au fost efectuate 38 de arestări până aseară la ora 19.30 - inclusiv zece pentru agresiune, două pentru agresiune sexuală și altele pentru posesie de droguri, daune penale și posesie de armă ofensivă. 

Numărul total de arestări la evenimentul din 2019 a fost de 353, comparativ cu 374 în 2018, 313 în 2017 și 454 în 2016. Poliția metropolitană a declarat că cel mai recent carnaval din 2019 a costat poliția 8,6 milioane de lire sterline. Cu toate acestea, festivalul aduce sute de mii de turiști în Londra și creează o sumă estimată la 120 de milioane de lire sterline pentru economie. 

 

O stație de autobuz s-a prăbușit ieri, în timpul carnavalului

 

O stație de autobuz s-a prăbușit ieri, în timpul carnavalului, când un grup de petrecăreți a dansat pe acoperișul acesteia. O mulțime imensă de oameni care priveau oamenii aflați deasupra refugiului de autobuz Kensal House din Ladbroke Grove au fost auziți gâfâind și exclamând șocați când acoperișul a cedat, iar petrecăreții au căzut pe trotuar, aproape strivind patru persoane aflate dedesubt.

Două persoane au suferit răni ușoare, dar nu au avut nevoie de îngrijiri suplimentare în urma incidentului, care a avut loc la finalul "zilei familiei", în care au fost prezentate costume strălucitoare și orbitoare în timp ce procesiunea de carnaval își făcea drum pe străzi.

 

Festivalul de două zile a avut o pauză de doi ani din cauza pandemiei

 

Ziua de ieri a început cu membrii Emancipated Run Crew - îmbrăcați în verde în semn de omagiu pentru cei care au murit la Grenfell - care au dat startul paradei și au marcat lansarea oficială a Carnavalului Notting Hill.

Mulțimi de copii mici care suflau în fluiere au dansat pe străzi cu părinții lor în spate. Co-fondatorul clubului, Jules Stephenson, a declarat: "Este (atmosfera) electrică - toată lumea este atât de entuziasmată de revenirea carnavalului", conform Daily Mail.

În altă parte, Carina Charles, 40 de ani, o asistentă medicală din Basildon, a declarat: "Îmi place spiritul de unitate al oamenilor și amestecul de culturi. Muzica caraibiană, muzica soca este cea pe care o iubesc cel mai mult. Toată lumea este jovială - sunt entuziasmați după ce au ieșit din izolare după trei ani'.

Diferite sisteme de sonorizare amplasate pe străzile din vestul Londrei au întreținut mulțimea care dansa, în timp ce petrecăreții zâmbeau pe muzica în plină desfășurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel