Cea mai frumoasă biserică din lume se află în România

Echipa Stiri Diaspora / 6 oct 2015 Salveaza PDF Comentarii
Jurnaliştii britanici au plasat biserica evanghelică fortificată din judeţul Braşov în topul celor mai frumoase lăcașe de cult din lume

Biserica din Viscri este una dintre cele mai frumoase din lume, potrivit cotidianului The Telegraph. Lăcașul de cult se află în satul transilvănean care l-a fermecat pe prinţul Charles al Marii Britanii. Din anul 1999, biserica face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Potrivit The Telegraph, biserica evanghelică fortificată din Viscri, judeţul Braşov, se află pe locul al cincilea într-un top al celor mai frumoase biserici din lume. Pe primele locuri se află biserici din Franţa, Iran, Norvegia şi Columbia.


Biserica din Transilvania a fost construită în secolul al XIII-lea, pe baza unei vechi bazilici romane, datate din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice este format din biserică, incinta fortificată, cu drum de apărare, două turnuri, două bastioane şi turn de poartă. Biserica-sala a fost construită de secui şi ulterior a fost preluată de sași.

 

Topul bisericilor, potrivit The Telegraph

1. Catedrala Las Lajas, Columbia

2. Biserica Borgund Stave, Norvegia

3. Biserica Bethlehem, Iran

4 .Capela Notre Dame du Haut, Franţa

5. Biserica Viscri, România

 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.23