Cea mai bătrână femeie din lume a împlinit 119 ani. Japoneza a dezvăluit secretul longevității sale

Narcis Popa |
Data publicării:

Pe 2 ianuarie 2022, japoneza Kane Tanaka a împlinit 119 ani și este cea mai bătrână femeie din lume, conform Guiness Book. 

Doamna Kane - născută pe 2 ianuarie 1903 - a supraviețuit după trei epidemii mondiale- Spania (1918-1920), SARS (2004) și (până acum) Covid -, două războaie mondiale, efectele bombei atomice din Nagasaki și un cancer depistat la 103 ani.

Astăzi japoneza în vârstă locuiește într-un azil din Higashi-ku, este încă sănătoasă și își petrece timpul jucând Othello și făcând scurte plimbări pe coridoarele azilului.

„De când am ajuns aici, nu am de ales decât să muncesc din greu, voi face tot ce pot!", povestea cu ani în urmă a povestit într-un interviu acordat unei televiziuni japoneze.

Hobby-urile sale includ – de asemenea – caligrafia și calculele. Mănâncă orez, pește și ciorbă și bea multă apă, dietă pe care o urmează de la 112 ani.

Adoră dulciurile și bea trei cafele pe zi, băuturi nutriționale și băuturi acidulate. Familia - nu obosește să repete - înseamnă totul pentru ea, iar somnul liniștit este secretul ei pentru longevitate.

Un român, cel mai bătrân bărbat din lume timp de o lună, a murit în 2020

Dumitru Comănescu a fost timp de o lună cel mai bătrân bărbat din lume, cu vârsta de 111 ani. Bărbatul s-a născutpe 8 noiembrie, 1908, în Provița de Jos, județul Prahova, Dumitru Comănescu a fost de profesie inginer agronom. Acesta a murit pe data de 27 iunie 2020. 

”Regretăm nespus trecerea în neființă a domnului Dumitru Comănescu, care a avut loc în această dimineață! Întâlnirea cu dumnealui a fost o adevărată lecție despre viață si credință, despre responsabilitatea pe care o avem față de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăși și a învinge marile, dar și micile încercări ale vieții, despre virtute, omenie, bunătate și înțelegere. Ne-am bucurat de faptul că domnul Dumitru Comănescu a fost beneficiarul proiectului VIEȚI CENTENARE, că a fost distins cu titlul de Cel mai Vârstnic Cetățean al Municipiului București și, în urmă cu o lună, declarat cel mai vârstnic bărbat în viață, din lume. Gândurile sale frumoase, pline de înțelepciunea omului care a privit drept în ochi viața, ni le-a transmis de fiecare dată cu infinită caldură si bunătate, ne-a surprins cu vioiciunea făpturii sale, cu sfaturile și îndemnurile optimiste și ne-a lăsat amintiri de neuitat! Ne veți lipsi domnule Dumitru Comănescu! Odihnă veșnică”, declara Alexandra Dobre , directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel