Ce se întâmplă dacă pui un săpun sub cearșaful de pat? O să rămâi uimit de efectele sale miraculoase

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ce se întâmplă dacă pui un săpun sub cearșaful de pat. O să rămâi uimit de efectele sale miraculoase
Ce se întâmplă dacă pui un săpun sub cearșaful de pat. O să rămâi uimit de efectele sale miraculoase

Poate că ți se pare o metodă neobișnuită, dar funcționează de minune. Prin simpla plasare a unui săpun sub cearșaful de pat, poți reduce într-o mare măsură simptomele crampelor la picioare!

O mulțime de oameni se confruntă cu ea - crampe în picioare pe timp de noapte. Sindromul picioarelor neliniștite sau crampele nocturne la picioare, ambele sunt renumite pentru că provoacă disconfort la nivelul picioarelor în timp ce vă odihniți. Pentru cei care trec prin asta, poate fi extrem de frustrant, deoarece poate duce la un somn prost și la o mulțime de dureri cu care trebuie să te confrunți. Și iată că îți spunem cum.

 

De ce ar trebui să pui un săpun sub cearșaful de pat

 

Ai crampe la picioare sau suferi de sindromul picioarelor neliniștite? În primul rând, trebuie să faceți o distincție între cauza crampelor la picioare. Crampele normale la picioare se pot datora deshidratării, exercițiilor fizice excesive sau oricăror deficiențe din organism.

Cu toate acestea, sindromul picioarelor neliniștite este un caz de tulburare neurologică care nu are legătură cu niciuna dintre cauzele de mai sus. Așezarea săpunului te poate ajuta să ameliorezi simptomele în ambele cazuri, însă, dacă ai primul caz, poți încerca și suplimente, să te hidratezi și să nu-ți suprasoliciți organismul.

 

2. -imagine fara descriere- (danny-g-_utk8zyt4ti-unsplash.jpg)

 

Cum funcționează metoda săpunului pentru crampele la picioare

 

A fost efectuat un studiu pentru a testa eficiența testului cu săpun și aproximativ 42% dintre participanți au înregistrat o ameliorare a simptomelor lor. Tot ce trebuiau să facă era să pună săpun în pat înainte de a merge la culcare. Puteți opta pentru parfumuri care sunt de natură liniștitoare, cum ar fi lavanda.

Se fac cercetări pentru a afla de ce metoda săpunului a funcționat pentru aproape jumătate dintre participanții la studiu. Unii au atribuit acest lucru conținutului de magneziu din săpun, deoarece crampele la picioare sunt destul de des cauzate de deficiența de magneziu. Dar modul în care magneziul din săpun a tratat o deficiență în organism nu este încă prea clar.

 

3. Ce se întâ... (aurelia-dubois-6j0musms4fq-unsplash.jpg)

 

Cât de reală este metoda

 

Ei bine, mulți cred că singurul motiv pentru care această metodă funcționează este efectul placebo. Deci dacă într-adevăr crezi că săpunul funcționează, așa se întâmplă, fără nicio susținere științifică reală. 

Însă, într-un studiu publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine, s-a ajuns la concluzia că efectul săpunului provine din mirosul săpunului și nu din săpunul în sine.

Aceștia au testat metoda săpunului chiar și pe femei aflate la menstruație care aveau crampe severe și au spus că mirosul de săpun avea într-adevăr un efect antispasmodic. S-a dovedit chiar că terapia olfactivă reduce simptomele epilepsiei și astfel, mulți cred despre crampele la picioare că sunt doar o problemă minoră care poate fi ușor vindecată cu ajutorul mirosurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel