Ce s-a întâmplat de fapt în Italia. Un medic explică dezastrul provocat de COVID-19

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Prof. Dr. Olga Simionescu, șeful clinicii Dermatologie 1, Spitalul Clinic Colentina, a vorbit despre situația drastică din Italia cauzată de epidemia de COVID-19 și spune că izolarea Lombardiei s-a făcut prea târziu. 

"În Italia cred că a fost o populație îmbătrânită și nu s-a făcut o izolare a zonei Lombardia. La noi măsurile au fost luate imediat", a declarat dr. Simionescu.

Specialistul a adăugat și că un factor care a dus la această răspândire ar fi și faptul că italienii obișnuiesc să trăiască multe persoane împreună.

"Presupune un contact aproape. E conceptul acela de mamina. Ai 30 de ani și locuiești cu părinții", spune doctorul.

Bilanţul epidemiei de coronavirus din Italia este de 1.807 decese şi 24.747 de bolnavi. În cursul zilei de duminică, în Italia au decedat 368 de oameni, dintre care 252 doar în regiunea Lombardia

Şi tot în această perioadă au fost confirmate 3.590 de cazuri noi, potrivit Mediafax.

"Se spune că acest nou virus e unul care a făcut mutații"

 

"Virusurile în general fac mutații, se spune că acest nou virus e unul care a făcut mutații din noul tip coronavirus. Sunt mulți specialiști care au încercat să studieze acești viruși, unul legat de răspândire", a declarat Dr. Simionescu.

"Nu știu dacă în România noi avem o tulpină mai puțin agresivă, nu cunosc să se fi făcut genotipaj la noi. Deocamdată să ne bucurăm că în România nu exidtă decese", a declarat șeful clinicii Dermatologie 1, Spitalul Clinic Colentina.

„Există de exemplu, un specialist în UK care spune că o persoană infectată noul virusul face 6 mutații la fiecare replicare a sa. Dar echipa chineză care a studiat genomul viral la 103 cazuri și au găsit mutații particulare și au spus sunt două, formă mai agresivă L și forma mai ușoară S. Nu sunt doar acest două mutații. Teoria a fost combătută că e foarte lung. Are multe nucleotide, dar teoria mutațională nu ar fi singura să explice dacă sunt unele cazuri grave și altele mai puțin grave", a mai spus medicul.

Ea spune că în acest moment trebuie să ne concentrăm pe ceea ce știm cu siguranță și să așteptăm studii serioase pentru alte teorii.

"Vârsta contează, imunitatea. Dacă el nu ar intra în celulă unde se înmulțește, deci dacă el nu ar intra, teoriile acestea ne fac să înțelegem targeturile", mai spune acesta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel