EXCLUSIV  Ce poți vizita în Tulcea, în afară de Delta Dunării. Horia Teodorescu: „Pentru cei care ne calcă pragul, luați județul în piept!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, invită turiștii să viziteze și altceva în afară de Delta Dunării.

Este vorba despre mănăstirile tulcene, așezate la poalele munților Dobrogei, cei mai vechi din lume: Mănăstirile Saon, Cocoșul și Celic Dere. Horia Teodorescu susține că oferta turistică a județului Tulcea nu se raportează doar la Delta Dunării, iar cei care le trec pragul să le viziteze pentru că sunt un paradis

„Oferta turistică a județului Tulcea nu se raportează doar la Delta Dunării, aceasta fiind de departe destinația cea mai curtată de către turiștii care ne calcă pragul. Se poate face și un turism cultural și ecumenic. În zona arondată Niculițelului avem trei mănăstiri importante: Saon, Cocoș și Celic Dere. Mănăstirea Saon este o mănăstire de maici, fondată în anul 1846 prin transferul maicilor, a călugărilor inițial, de la Celic Dere aici. Pentru cei care ne calcă pragul, repet, luați județul în piept! Aceste trei mănăstiri se află la o distanță foarte mică de la 20 de minute. Este o zonă împădurită, iar mănăstirea Saon se află pe malul lacului Saon. Este de o frumusețe extraordinară! De altfel, celelalte mănăstiri au alte frumuseți, fiecare are punctajul de 10. 

Mulți turiști iau ca reper Delta Dunării, fără să treacă și prin această zonă, pe zona muzeelor din Tulcea, să vadă cu adevărat ce înseamnă Munții Măcinului cu frumusețile deosebite pe care le regăsim și acolo. Îi invit pe toți cei care vor să-și petreacă timpul în județul Tulcea să nu uite Mănăstirea Saon, Mănăstirea Cocoș și Mănăstirea Celic Dere. Sunt toate foarte apropiate de Tulcea, merită! Veniți și nu veți regreta!”, a declarat Horia Teodorescu, în cadrul unui reportaj DC News și ȘtiriDiaspora.

 

Consiliul Județean Tulcea a reabilitat drumurile care duc la mănăstiri

 

Nimic nu-i oprește pe turiști să le viziteze întrucât Consiliul Județean Tulcea a făcut investiții în drumurile de acces către cele trei mănăstiri de o deosebită frumusețe, dar și către alte obiective turistice din județ. 

„Drumurile de acces sunt practicabile pentru a spori accesibilitatea către aceste puncte deosebite din turismul dobrogean și tulcean. Consiliul Județean a investit în ceea ce înseamnă calitatea drumurilor județene și accesul către cele trei mănăstiri. Consiliul Județean în sine așa cum a putut și atât cât a putut a fost aproape de aceste trei mănăstiri, în general de tot ceea ce înseamnă istorie în județul Tulcea, intervenind cu suport financiar pentru anumite investiții de reparații la toate obiectivele de cult și turistice, bineînțeles în limita unui buget. Am fost aproape de ei atât cât am avut posibilitatea să o facem”, a precizat Horia Teodorescu.

Președintele Consiliului Județean Tulcea susține că maicile au grijă de lăcașul de cult și datorită lor paradisul este pe pământ. Dar, încearcă pe cât posibil să le susțină financiar pe maicile care trudesc atât de mult.

„Măicuțele țin acest loc la un grad ridicat, la un grad de finisaj extraordinar și tot ceea ce e în acest mic paradis se datorează muncii lor. De aceea trebuie să punem și noi umărul în sprijinul acestui loc și să sprijinim aceste maici care trudesc pentru a ne arăta nouă aceste locuri minunate”, a mai spus Horia Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel