Pe cine a trimis Guvernul Dăncilă la Bruxelles pentru a negocia ridicarea MCV

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Guvernul Dăncilă vrea să convingă Comisia Europeană să renunţe la Raportul MCV. Pentru asta Guvernul a trimis la negocieri oameni de partid, nu specialişti în drept. Liviu Dragnea e deranjat că diplomaţii din MAE nu susţin modificările făcute de PSD în Justiţie, aşa că a trimis „supervizori“ la Bruxelles, susţin surse politice pentru „Adevărul“.

Cei trei oameni de bază ai Guvernului Dăncilă sunt: Victor Negrescu, Radu Canţăr şi Ovidiu Hagima.

 Victor Negrescu a ocupat funcţia de ministru al Afacerilor Europene până în toamna anului trecut, când a fost schimbat din Guvern chiar la presiunea colegilor săi de partid.  Victor Negrescu a fost reevaluat de liderii PSD, iar zilele trecute a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă.

Costin Radu Canţăr a fost numit de premierul Viorica Dăncilă avocat al României la Curtea de Justiţiei a UE (CJUE) în luna mai a anului trecut. Canţăr are în spate susţinere politică. Europarlamentarul Victor Boştinaru, Lia Olguţa Vasilescu şi Ion Prioteasa sunt oamenii care au insistat ca Radu Canţăr să ajungă în Ministerul de Externe - instituţie care are în subordine postul de avocat la CJUE. 

Ovidiu Hagima completează echipa României care negociază cu experţii Comisiei Europene. Hagima este şeful Direcţiei de Afaceri Europene din Ministerul Justiţiei, fără a fi de profesie magistrat, ci funcţionar în minister.

Surse politice susţin că Liviu Dragnea i-a ales pe cei trei, care nu-i ies din cuvânt, tocmai pentru a-i dubla pe specialiştii din MAE care reprezintă România la Bruxelles, între care George Ciamba, ministrul Afacerilor Europene, şi Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE. Dragnea îi suspectează pe diplomaţii români că nu susţin la Bruxelles demersul PSD de a modifica legislaţia penală, unul dintre motivele principale care au împiedicat ridicarea Mecansimul de Cooperare şi Verificare (MCV). 


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel