Ce a pățit o bătrânică din Italia după ce a angajat o badantă moldoveancă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce a pățit o bătrânică din Italia după ce a angajat o badantă moldoveancă / Foto: Unsplash
Ce a pățit o bătrânică din Italia după ce a angajat o badantă moldoveancă / Foto: Unsplash

O pensionară în vârstă de 81 de ani din localitatea Taurisano, Italia, a devenit victima unui jaf neașteptat după ce a angajat o îngrijitoare moldoveancă în vârstă de 42 de ani pentru a avea grijă de ea. 

Incidentul a avut loc recent și a atras atenția comunității locale și a autorităților italiene. Potrivit relatărilor publicate de publicația Pianeta Lecce, evenimentele s-au desfășurat în regiunea Puglia.

Pensionara angajase recent o îngrijitoare prin intermediul unei agenții specializate. Cu toate acestea, colaborarea s-a dovedit a fi una dezamăgitoare din primele zile. Badanta, care era în slujba pensionarei de doar o săptămână, nu și-a îndeplinit în mod corespunzător responsabilitățile. Conform informațiilor furnizate, aceasta a fost mustrată de reprezentantul agenției pentru comportamentul său neprofesional.

 

Badanta a jefuit bătrâna neajutorată și a lăsat-o singură în casă

 

Reacția îngrijitoarei a fost una de nemulțumire, iar într-o zi a hotărât să părăsească locuința pensionarei fără a-i oferi asistența necesară, chiar dacă asta însemna să lase în urmă o femeie în vârstă și vulnerabilă. Însă înainte de a părăsi definitiv locuința, ea a decis să comită un act infracțional grav. Aceasta a furat un colier prețios cu un pandantiv de aur, evaluat la aproximativ 500 de euro, precum și 100 de euro în numerar din portofelul bătrânei.

În timp ce badanta se grăbea să fugă de la locul faptei, a fost martoră la un eveniment neașteptat. O angajată a autorității sanitare locale (ASL) care se ocupa de serviciile medicale pentru bătrână a sosit la domiciliul acesteia. Observând plecarea grăbită a îngrijitoarei, angajata ASL a considerat că ceva nu este în regulă și a alertat imediat familia pensionarei.

Familia, îngrozită de situație și temându-se pentru bunăstarea mamei lor, a luat imediat legătura cu carabinierii locali. Autoritățile au reacționat rapid, identificând și interceptând cu succes pe autoarea furtului în localitatea Ugento. Acestea au recuperat obiectele furate, colierul de aur și suma de 100 de euro, și au inițiat o anchetă penală împotriva îngrijitoarei pentru furt agravat.

Incidentul a fost un avertisment puternic pentru familiile care depind de îngrijitori străini și subliniază importanța unor verificări și selecții riguroase pentru persoanele care au acces la locuințele lor sau la persoanele vulnerabile, în special bătrâni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel