Cazul Stanford: Elveția restituie 200 milioane de dolari SUA

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Într-unul dintre cele mai mari cazuri de fraudă din istoria americană, cazul Stanford, Elveția returnează fonduri înghețate victimelor din Statele Unite ale schemei piramidale a texanului Allen Stanford.

Restituirea a fost posibilă după ce agentul de investiții Allen Stanford a fost condamnat pentru fraudă în SUA. Stanford a fraudat mii de investitori, strângând peste 7 miliarde de dolari între 2001 și 2008. Allen Stanford a fost condamnat la 110 ani de închisoare în Statele Unite, în 2012. Bunurile infracționale au fost confiscate în favoarea părților vătămate.

Elveția a sprijinit SUA în acest caz penal și a furnizat autorităților americane documente bancare relevante referitoare la diferite conturi din băncile elvețiene și a dispus confiscarea activelor acestora, anunță site-ul swissinfo.ch.

În 2019, ca urmare a hotărârii definitive de confiscare din Statele Unite, Oficiul Federal al Justiției a dispus returnarea bunurilor înghețate. Contestațiile depuse împotriva acesteia au fost respinse de Curtea Penală Federală la 16 octombrie 2020.

Oficiul Federal al Justiției a declarat că va restitui restul de 150 de milioane de dolari autorităților americane în favoarea victimelor până la sfârșitul lunii decembrie 2020. O primă parte a fost deja restabilită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel