Caz REVOLTĂTOR în Italia: Român, bătut cu bestialitate de doi tineri italieni "de plictiseală". Niciun martor n-a vrut să vorbească cu poliția

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Românul a fost bătut de doi tineri italieni în centrul orașului Sezze (Sursa: Il Messaggero)
Românul a fost bătut de doi tineri italieni în centrul orașului Sezze (Sursa: Il Messaggero)

Un român a fost bătut cu bestialitate de doi tineri italieni. Bărbatul a ajuns la spital în stare gravă, motivul invocat de cei doi agresori fiind "plictiseala". 

Un român în vârstă de 44 de ani a fost bătut cu bestialitate de doi tineri italieni. Scenele șocante s-au petrecut în centrul orașului Sezze.

În imaginile publicate de Il Messaggero se poate observa cum bărbatul este provocat de cei doi tineri, însă nu reacționează, dimpotrivă se întoarce cu spatele și încearcă să plece.

Cei doi insistă și până la urmă îl lovesc, mai întâi cu palma și apoi cu un pumn. Lovitura a fost atât de puternică încât românul a căzut secerat la pământ și s-a lovit violent cu capul pe asfalt.

Atacatorii au fugit, iar un trecător a sunat la 118. Bărbatul a fost transportat la spital cu răni foarte grave, în pericol de moarte.

Nimeni nu a vrut să spună ce s-a întâmplat

 

Incidentul datează din 30 martie, însă abia ieri dimineață poliția i-a arestat pe cei doi atacatori sub acuzația de tentativă de omor.

Românul de 44 de ani a sosit în camera de urgență a spitalului Goretti din Latina cu o hemoragie cerebrală severă. A suferit o operație chirurgicală foarte delicată, a rămas în comă câteva zile și este încă internat cu un prognostic de 180 de zile.

Medicii și-au dat seama repede că nu poate fi vorba de o cădere, astfel că au chemat poliția.

Agenții au început ancheta, contactând mai întâi martorii care au alertat 118.

"Imediat, ne-am confruntat cu un climat de tăcere (omerta) care a făcut ancheta deosebit de complexă. Am audiat martorii din casă în casă, căutând pe cineva care să ne spună adevărata dinamică a faptelor. Episodul a avut loc între orele 14.00 și 15.00 în inima orașului Sezze, dar nimeni nu a vrut să ne spună ce s-a întâmplat", spun polițiștii.

Aproximativ 50 de persoane au fost audiate, dar nimeni nu a vrut să colaboreze într-un mod util. Cu toate acestea, poliția a continuat, din ce în ce mai adânc, căutând și pe Facebook, în special în rândul grupurilor locale unde știrile sunt comentate zile întregi.

Chiar de acolo a venit o contribuție interesantă pentru anchetă, cineva a scris că românul a fost lovit de doi băieți, nu căzuse accidental.

Anchetatorii l-au audiat pe autorul comentariului, dar și alte persoane care au vorbit despre asta pe grup, însă nimeni nu a vrut să spună mai multe.

La un moment dat, un băiat minor a decis să colaboreze cu poliția, descriind în detaliu atacul la care a fost martor și pe care l-a filmat parțial cu telefonul său mobil. Datorită lui, poliția i-a identificat pe băieții acuzați de tentativă de omor, declanșând interceptările telefonice care i-au deconspirat pe făptași. Este vorba de un tânăr de 17 ani din Priverno, închis într-un institut penal pentru minori, și un tânăr de 20 de ani, Matteo Pozone din Sezze, care se află acum în închisoare.

Unul dintre atacatori practică boxul

 

Potrivit reconstituirii, întâi minorul a lovit victima cu palma peste față. Ulterior, tânărul de 20 de ani, care practică boxul la nivel de amator, i-a dat un pumn violent în bărbie care l-a făcut să cadă pe asfalt, provocându-i o fractură gravă a craniului și o hemoragie cerebrală. Nu au avut niciun motiv, doar "dorința de a se descărca”, potrivit anchetatorilor.

"Au făcut-o din plictiseală", spun anchetatorii.

caz-revoltator-in-italia-roman--batut-cu-bestialitate-de-doi-tineri-italieni-de-plictiseala--niciun-martor-n-a-vrut-sa-vorbeasca-cu-politia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel