Caz ORIBIL în Spania: Un român a abuzat sexual fiul paralizat al concubinei sale. Procurorii cer 15 ani de închisoare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român din Spania riscă nu mai puțin de 15 ani de închisoare, după ce a agresat sexual o persoană paralizată. 

Procuratura din Gijón solicită 15 ani de închisoare pentru un român, fiind acuzat de agresarea sexuală continuă a fiului partenerei sale. Victima este un bărbat de 45 de ani cu tetraplegie.

La sfârșitul termenului de judecată desfășurat luni, 14 decembrie, Parchetul a anunțat concluziile sale, cerând condamnarea românului la închisoare.

Românul l-a abuzat sexual de mai multe ori

 

Inculpatul, un bărbat român în vârstă de 50 de ani, a avut o relație romantică cu mama victimei, locuind împreună la Gijón (Asturia). Femeia avea doi copii dintr-o căsătorie anterioară. Unul dintre ei, în vârsta de 45 de ani, suferă de tetraplegie spastică, sechele de PCI și deficiențe cognitive multiple.

Anchetatorii susțin că, în perioada 2017-2018, profitând de momentele în care era însărcinat cu spălarea victimei și schimbarea pampersului, incupatul a agresat sexual victima. Având în vedere incapacitatea sa de a se mișca și de a se apăra, victima nu s-a putut opune acestor fapte. Mai mult, românul l-a amenințat că îl va bate dacă va spune cuiva ce se întâmplă.

În aprilie 2018, bărbatul paralizat a găsit curajul să-i spună mamei sale ce se întâmplă, după ce aceasta i-a auzit. În acel moment, românul a fugit din casa femeii, relatează publicația 20minutos.

Potrivit procurorilor, victima este total incapabilă de a se apăra, fiind o circumstanță agravanță.

Procurorii solicită ca învinuitul să fie condamnat la 15 ani de închisoare, plata cheltuielilor de judecată și interdicția de a se apropia de victimă la mai puțin de 200 de metri, precum și pentru a comunica cu ea prin orice mijloace, timp de 10 ani. Totodată, procurorii au cerut daune de 10.000 de euro, plus dobânda legală corespunzătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel