Caz Galați. Directorul DGASPC a DEMISIONAT după ce a catalogat cazul drept "o întâmplare nefericită"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, care a spus despre fata plină de sânge că a fost "o întâmplare nefericită" și că a avut "un act sexual consimțit" a demisionat. 

Demisia survine în contextul în care directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, a avut mai multe declarații care au stârnit indignarea cetățenilor despre fata de 14 ani, plină de sânge.

Copilul se află în grija statului de doi ani, fiind internat la un centru de plasament din orașul Galați. În urmă cu trei zile, fata a primit învoire ca să iasă din centru și câteva ore mai târziu a fost găsită pe un bulevard din oraș, plină de sânge și în stare de șoc.

Directorul Ciprian Groza a vorbit despre acest caz spunând că a fost „o întâmplare nefericită", în condițiile în care în această situație există suspiciunea producerii unui viol.

De asemenea, directorul adjunct DGASPC Galați a spus că a existat un act sexual consimțit, deși este vorba despre doi minori de 14 ani.

Ca urmare, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a amenințat că îl va demite pe directorul Groza dacă nu își dă demisia. În plus, șeful instituției în subordinea căreia se
află Direcția pentru Protecția Copilului a anunțat că începând de luni la sediul DGASPC Galați și la centrul de plasament au fost declanșate anchete.

„Pentru declarația revoltătoare care aparține directorului adjunct i-am cerut demisia de urgență. Demisia a și venit, o am aici. Este o declarație inacceptabilă, ne voi accepta niciodată asemenea
declarații, mai ales că este vorba despre o instituție care are grijă de copii. Luni am dispus o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat la Direcția pentru Protecția Copilului și dacă se fac vinovate și alte persoane voi lua măsuri. După ce voi avea rezultatul anchetei, nu voi ezita să iau măsuri, indiferent de cine va fi găsit vinovat", a declarat presei, președintele CJ Galați, Costel Fotea.

O altă anchetă a fost comandată de conducerea DGASPC Galați. Șefii instituției vor să afle dacă la centrul de plasament au fost respectate procedurile în momentul în care fata a fost învoită pentru
a pleca în oraș.

În imaginile filmate de un cetățean apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți oameni și doi angajați ai unei firme de securitate. Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel