Câteva frunze de dafin, ulei de măsline și fulgi de ovăz: Rețeta simplă și secretă a zeițelor din Grecia a fost aflată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Câteva frunze de dafin, ulei de măsline și fulgi de ovăz: Rețeta simplă și secretă a zeițelor din Grecia a fost aflată
Câteva frunze de dafin, ulei de măsline și fulgi de ovăz: Rețeta simplă și secretă a zeițelor din Grecia a fost aflată

Frunzele de dafin erau oferite ca premiu pentru a lăuda artiștii încă din Antichitate. Dar umila frunză de măslin are multiple proprietăți uimitoare. A fost folosită în medicina naturală de veacuri, iar dafinul este considerat sacru. Frunzele de dafin sun de asemenea utilizate în producția de produse cosmetice, având proprietăți anti-bacteriene și antiinflamatorii. Iată câteva trucuri simple și eficiente privind folosirea frunzelor de dafin în rețete făcute acasă.

Unii pot refuza să folosească condimentul în bucătărie din cauza mirosului său înțepător, dar să refuzi să folosești produsul în cosmetologia casnică este o adevărată nebunie. Măștile și loțiunile bazate pe acest ingredient sunt asemănătoare cu produsele profesionale scumpe.

Folosirea regulată a măștilor cu foi de dafin întărește porii și uniformizează pielea, o tonifică și o face fermă, regenerează și stimulează metabolismul, dezinfectează și ajută în lupta împotriva tuturor tipurilor de afecțiuni ale pielii. Beneficiile frunzei de dafin pentru pielea feței și a gâtului sunt greu de descris, dar trebuie simțite. Iată deci câteva dintre secretele zeițelor din Grecia.

Te-ar putea interesa și: Amestecă ou cu bicarbonat de sodiu. Efectul genial al acestui truc de frumusețe

Câteva frunze de dafin, ulei de măsline și fulgi de ovăz: Masca minune a zeițelor din Grecia

 


Se zdrobesc 8 g de frunze de dafin. Se toarnă într-un recipient uscat, se toarnă 100 ml de ulei de măsline presat la rece și se adaugă 2 linguri de fulgi de ovăz, fără niciun fel de aditivi. Închideți și scuturați bine bolul.


Când fulgii s-au umflat, aplicați masca din frunze de dafin pe fața și gâtul curat. Așteptați o jumătate de oră și apoi clătiți. Este mai bine să folosiți de fiecare dată un amestec proaspăt preparat. Repetați procedura de două ori pe săptămână.

Vezi și: Ulei pentru bronzare făcut în casă: Ingrediente simple, naturale, pentru o piele ciocolatie de invidiat

Decoct pentru tenul problematic


Se pun la fiert 100 ml de apă. Se adaugă 10 g de foi de dafin zdrobite și se lasă să fiarbă timp de 2 minute. Se lasă decoctul de frunze de dafin la infuzat până se răcește complet. Apoi se strecoară și se folosește lichidul în loc de tonic facial o dată pe zi, timp de o săptămână.


După absorbția completă a remediului, clătiți fața și aplicați crema și apoi machiajul obișnuit. Un astfel de decoct trebuie păstrat la frigider.

Loțiune pentru ten gras

 

Pentru a normaliza glandele sebacee și a elimina umflăturile, se zdrobesc 5 frunze de dafin, se toarnă 200 ml de apă clocotită, se infuzează timp de două ore, se strecoară și se adaugă câte 2 linguri de alcool și suc de lămâie. Masează-ți fața cu loțiunea dimineața și seara.

Tratament antimătreață

 

Spălați-vă părul cu șamponul obișnuit. Apoi, amestecați frunzele de dafin în apă rece și clătiți. Alternativ, puteți obține și ulei esențial de frunze de dafin. Luați aproximativ 15 picături și amestecați-l cu șamponul dumneavostră și masați scalpul. Clătiți bine și spuneți la revedere mătreții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel