Cătălin Predoiu, anunţul momentului. Cine sunt noii şefi ai PG, DNA şi DIICOT

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat cine va ocupa funcţiile de conducere la Parchetul General, DNA şi DIICOT.

Gabriela Scutea, propusă la şefia Parchetului general

 

Astfel, la şefia Parchetului General a fost propusă Gabriela Scutea, procuror la Parchetul Curţii de Apel Braşov, fost adjunct al procurorului general în mandatul Laurei Codruţa Kovesi şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

"Cea mai solidă prestație și cel mai solid dosar depus. O prestație pertinentă și plină de hotărâri. Este un procuror care nu prezintă necunoscute. A fost cel mai bun proiect din cele prezentate", a spus Cătălin Predoiu, despre Gabriela Scutea.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că Scutea a venit cu cel mai bun plan de management şi cunoaște bine Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

 

Crin Bologa, propus pentru şefia DNA

 

La DNA a fost propus procurorul Crin Bologa, iar la DIICOT, Giorgiana Hosu, care a condus instituţia încă din 2018 în calitate de şef interimar. Hosu este procuror DIICOT încă din 2006.

Ministrul a precizat că propunerea sa pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Crin Bologa, cunoaște foarte bine această unitate de parchet. Mai mult, Predoiu a spus despre Bologa că a prezentat, în cadrul interviurilor, un "proiect de management complet, cu soluții aplicate", subliniind că este de părere că "aduce garanția că lupta anticorupție va continua energic".

Pe de altă parte, șeful Justiției a spus despre propunerea sa la conducerea DIICOT, Giorgiana Hosu, stăpânește cel mai bine aceste "dimensiunile anchetelor transfrontaliere".

Crin Nicu Bologa este procuror în Sălaj. Acesta a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Potrivit declaraţiei sale de avere, procurorul are 7 terenuri în Sălaj. Cluj-Napoca şi Constanţa. În Cluj-Napoca sunt 2 apartamente şi în Zalău o casă de locuit.

 

Giorgiana Hosu, propusă la şefia DIICOT

 

Giorgiana Hosu este procuror-șef adjunct al DIICOT. Procurorul are peste 20 de ani vechime, ea activând ca adjunct al DIICOT în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare al instituţiei. După ce Alina Bica şi-a dat demisia în 2015 din funcţia de procuror-şef al instituţiei, Giorgiana Hosu a preluat interimatul instituţiei. Hosu se ocupă de dosarul crimelor din Caracal.

Conform procedurii, propunerea ministrului va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz. După obţinerea acestuia, Predoiu va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noilor şefi ai PG, DNA şi DIICOT.

-stire in curs de actualizare-

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel