Cătălin Cherecheș, prins în Germania, în mașină cu mătușa. Ministrul Predoiu a transmis primul mesaj

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania după ce a fugit din România, după condamnare. 

Cătălin Cherecheș a opus rezistență în momentul în care a fost capturat de polițiștii germani. Acesta se afla în mașină cu mătușa lui și au mers și cu 200 de kilometri pe oră.

Cherecheș a fost prins în orașul Augsburg din Germania. Acesta a încercat să abandoneze mașina pe care o conducea și să fugă cu un taxi în zona gării. 

Din câte se pare, fostul primar din Baia-Mare încerca să ajungă în Italia. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu spune că a fost o operațiune complexă care a implicat poliția din România, Germania, Austria, Ungaria și Italia. 

"Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin. De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare," a transmis Cătălin Predoiu. 

Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, era dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

În plus, a fost menţinut sechestrul pe averea primarului: un autoturism marca Porsche Cayenne şi două terenuri, în vederea acoperirii prejudiciului pe care Cherecheş trebuie să-l achite în acest dosar, de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel