Cât era șpaga pentru înmatricularea unei mașini din Anglia în România. Arestări la RAR

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Poliția Română
Sursa foto: Facebook @Poliția Română

Un angajat al RAR Argeș a fost reținut de polițiști după ce ar fi primit mită pentru omologarea unei mașini aduse din marea Britanie. Acesta cerea 300 euro pentru omologarea mașinii care avea volan pe dreapta. 

Potrivit unui comunicat al Serviciului Județean Anticorupție Argeș, două persoane, un funcționar public și o persoană fără calitate specială, sunt cercetate, prima în stare de reținere, iar cea de-a doua sub măsura controlului judiciar, pentru infracțiuni de corupție, după o acțiune de prindere în flagrant.

Polițiștii au organizat joi o acțiune de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială, care a solicitat și a primit, de la un denunțător, suma de 300 de euro pentru a i-o înmâna unui funcționar din cadrul Registrului Auto Român Argeș, în vederea omologării unui autoturism adus din Marea Britanie.

300 euro, șpaga standard

 

La percheziția corporală, asupra sa a fost găsită suma de 100 de euro din suma pretinsă.

Polițiștii au făcut și o percheziție la biroul funcționarului din cadrul Registrului Auto Român Argeș, unde a fost găsit și restul sumei de 200 de euro.

În urma audierilor, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus reținerea funcționarului public pentru 24 de ore pentru luare de mită. Acesta urmează să fie prezentat vineri Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, intermediarul afacerii este cercetat pentru complicitate la luare de mită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel