Cât costă "Spare", cartea lui Harry. Iată câteva pasaje relevante

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Spare
Spare

Cartea "Spare", autobiografia prințului Harry a devenit rapid un bestseller. Prețul este aproximativ același în toate țările.  În această știre veți găsi câteva pasaje relevante din carte. 

Cartea este disponibilă în 16 limbi și toate versiunile traduse trebuiau să apară în același timp. Dar, în Spania, cartea a fost pusă în vânzare accidental cu o săptămână mai devreme. Agențiile de știri au început să dea detalii importante din "Spare" înainte de lansarea acesteia. Retailerul de cărți WHSmith a declarat că a răspuns cererii mari pentru carte prin extinderea orelor de deschidere la 10 magazine din Marea Britanie - inclusiv pe aeroporturile Heathrow și Gatwick și gările Victoria și Euston - după miezul nopții. Cartea poate fi achiziționată în România la un preț de 90 de lei și pe Amazon la un cost de 23,75 euro. 

 

Cartea "Spare", versiunea audio

 

Iubitorii de cărți care preferă varianta audio vor fi întâmpinați cu o notă personală: prințul însuși își va spune povestea. Pe Twitter, versiunea audio a fost bine primită. Unii îi apreciază vocea și accentul. 

Ducele de Sussex a spus că încasările din vânzarea cărții vor fi donate unor organizații caritabile britanice. Cartea este împărțită în trei părți: „Din adâncurile nopții care mă învăluie”, „Sângeros, dar nestăpânit” și „Capitanul sufletului meu”. Scriitorul-fantomă este câștigătorul premiului Pulitzer, JR Moehringer. Dedicația este pentru întreaga familie pe care fostul prinț a declarat că vrea să o protejeze și prin aceste memorii. „Pentru Meg, Archie și Lili... și, bineînțeles, pentru mama mea.” Harry citează din William Faulkner: „Trecutul nu moare niciodată. Nici nu a trecut.”

Cum a reacționat Palatul Buckingham

 

În interviul său la televiziunea americană, Harry a mai spus, fără a intra în detalii, că Palatul Buckingham a încercat să discrediteze poveștile spuse în memoriile sale, cu ajutorul presei britanice. Prințul a fost criticat pentru că a vorbit despre crimele din Afganistan unii militari spunând că este greșit să se refere la morți ca la „piese de șah”. Harry a acuzat presa că i-a scos cuvintele din context. Harry a spus că scrierea cărții a fost "cea mai grea pe care a avut-o vreodată în viață”, făcându-l și mai puternic: „Ultimele zile au fost dureroase și ocupate, neputând face nimic în privința scurgerilor către presă înainte de lansare". 

 

Cartea lui Harry: Moștenitorul și "rezerva"

 

Resentimentul de a fi al doilea născut străbate toată cartea. La un moment dat, regele Charles i-ar fi spus soției sale Diana în ziua nașterii lui Harry: „Minunat! Mi-ai dat un moștenitor și o rezervă, treaba mea este gata”. 

De asemenea, Harry vorbește despre primul său contact sexual și spune că l-a avut la 17 ani cu o femeie mai în vârstă în spatele unui pub;

La aceeași vârstă, ar fi încercat cocaină în mai multe rânduri, deși nu-i plăcea în mod deosebit: „M-a făcut să mă simt diferit și acesta a fost scopul meu principal”. Mai menționează în carte că a fumat canabis și a mâncat ciuperci psihedelice.

Fotografiile deocheate ale lui Meghan

„Am fost destul de îngrijorat de acea cină. Este întotdeauna deranjant să o cunoști pe mama iubitei tale, mai ales dacă în prezent faci din viața fiicei ei un iad. The Sun a publicat recent un titlu pe prima pagină: Iubita lui Harry apare pe un site pentru adulți. Articolul conținea imagini cu Meg din "Suits" pe care unii le-au postat pe un site porno. Desigur, The Sun nu a spus că imaginile au fost folosite ilegal, că Meg nu știa nimic despre ele, că era la fel de implicată în industria pentru adulți ca și bunica mea: adică deloc. A fost doar un truc, o modalitate de a-i determina pe cititori să cumpere ziarul sau să dea click pe articol. Odată ce au descoperit că totuși nu era nimic, era prea târziu! Banii din publicitate erau deja în conturile The Sun. 

Într-un alt pasaj, Harry face o referire directă la regiunile sale "inferioare"  și povestește cum penisul i-a înghețat literalmente în timpul expediției sale la Polul Nord în 2011, o ispravă pe care a realizat-o în scopuri caritabile cu un grup de veterani de război. Prințul continuă spunând că a căpătat o afecțiune care l-a chinuit până la nunta lui William și Kate inclusiv. „Dar în timp ce urechile și obrajii se vindecau deja, penisul nu se vindeca. Era încă complet înghețat și devenea o problemă mai mare pe zi ce trecea”, își amintește Harry. Prințul mai spune că la un moment dat a decis să meargă la un medic care l-a invitat, spre dezamăgirea lui, să aibă răbdare, înainte de a ne spune că până la urmă a rezolvat problema cu o cremă de la celebra casă de cosmetice americană Elizabeth Arden.

William și reținerea față de Meghan Markle


„(William) a fost destul de descurajator chiar și în privința întâlnirii mele cu Meg. Într-o zi, în timp ce stăteam împreună în grădină, el a prevăzut nenumăratele dificultăți la care mă puteam aștepta dacă m-aș implica într-o relație cu „o actriță americană”. 

"Ești sigur în privința ei, Harold?"

"Da, Willy."

"Dar știi cât de greu va fi?"

"E în regulă, mulțumesc."

„Ai vrea să filmeze în în continuare?”

"Cum, scuze?"

„Vrei să continue să joace în filme?"

"Oh. Ei bine, nu știu, cred că nu. Bănuiesc că va dori să fie cu mine, să colaboreze, știi, ceea ce ar exclude rolul din „Suits… din moment ce filmează în… Toronto.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel