Cât afectează UDMR-ul colaborarea cu PSD: „De ce trebuie să susținem Guvernul? Atunci scot o hârtiuță și le arăt”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Colaborarea parlamentară dintre UDMR și PSD nu este văzută cu ochi buni nici în comunitatea maghiară. 

„Suntem conștienți de critici, m-am întâlnit și eu cu criticile, am avut discuții foarte grele. Oamenii ne spun nemulțumirile lor, că de ce trebuie să susținem noi Guvernul", a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler, la HotNews.ro LIVE.

Cum le răspunde? „O mică lecție de matematică cu ei și le spun că Guvernul, nici în Senat, nici în Camera Deputaților nu depinde de voturile UDMR. Eu am o hârțiuță pe care sunt trecute voturile, o scot și atunci când află treaba aceasta spun că ei nu așa au citit. Și începem să discutăm despre ce înseamnă internetul, manipularea, și ei înțeleg", a precizat Winkler.

Întrebat ce a obținut UDMR din colaborarea cu PSD, Winkler a spus că „a obținut ceva pentru comunitatea maghiară", rezolvarea unor probleme de infrastructură, probleme legate de drepturi, „probleme legate de niște lucruri scandaloase cum ar fi votul împotriva dorinței noastre de a avea sărbătoarea noastră, a tuturor maghiarilor, pe 15 martie, sărbătorită în România în mod legal".

„Vi s-ar părea acest lucru jignitor? Cineva în Parlament l-a sprijinit, și am numit aici PSD, altcineva a votat împotrivă și am numit aici, din nefericire chiar pe colegii noștri din PPE, PNL și PMP", a spus el.

Pe de altă parte Winkler susține că de foarte multe ori Guvernul este contestat pe bună dreptate, el amintind de celebra Ordonanță 114, care "a bulversat câteva ramuri esențiale ale economiei României" și care "a fost dată prin încălcarea legii finanțelor publice".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel