Castravete amar. Cinci trucuri simple pentru eliminarea gustului

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
sursa foto: pixabay.com
sursa foto: pixabay.com

Gustul amar al castravetelui poate strica o masă bună. Amărăciunea este de obicei concentrată în tulpina castravetelui, în cele mai verzi zone de sub coajă, și poate fi o consecință a fertilizării, a temperaturii, a umidităţii și a spațiului de creştere al plantelor. Aflaţi cum să îndepărtați gustul amar din castraveți, astfel încât să nu vă strice niciodată salatele sau garniturile delicioase.

Paşii de urmat

 

1. Una dintre cele mai bune metode de îndepărtare a gustului amar al castraveților este să curățați castravetele cu un cuțit foarte ascuțit și să feliați coaja până la capătul tulpinii;

Nu mai curățați pielea când sunteți la aproximativ un centimetru de tulpină.

Când curățați această legumă, trebuie să o faceți adânc la sfârșitul castravetelui, deoarece este zona în care este concentrată amărăciunea intensă.

2. După ce ați curățat bine castravetele, ajungând în zonele în care este concentrat gustul amar, clătiți bine cuțitul cu apă rece, astfel încât să nu rămână nicio aromă rămasă. 

Acum trebuie să luați leguma și să curățați din nou începând din zona apicală și ajungând la capătul tulpinii pentru a termina de curățat castravetele complet. 

Din nou trebuie să curățați bine cuțitul folosit pentru a elimina orice gust care ar putea fi acolo.

3. După ce ați curățat castravetele în mai multe secțiuni pentru a elimina amărăciunea, ar trebui să tăiați acum castravetele în jumătate. 

Apoi, vă recomandăm să îndepărtați toate semințele, deoarece castraveții, când sunt bătrâni, au de obicei semințe care le pot afecta aroma, făcându-i să aibă un gust oarecum acid, sau chiar acru. 

După ce ați lăsat această legumă decojită și golită, o puteți tăia în cuburi sau felii după cum doriți.

4. În afară de decojirea castraveților în straturi și concentrarea asupra tulpinii, una dintre cele mai bune modalități de a elimina gustul amar este prin înmuierea legumei.

După ce îl curățați bine, este recomandabil să lăsați castravetele în apă cu zahăr câteva ore, astfel încât zahărul să absoarbă și să camufleze acel gust oarecum neplăcut. 

Este o tehnică care nu dă greș și, cu puțină răbdare, după ce a petrecut un timp în apă proaspătă, castravetele va avea o aromă delicioasă și suculentă.

Apoi, puteți tăia după cum preferați și condimentați după gust, de exemplu, dacă utilizați condimente precum oregano și mentă, rezultatul va fi delicios.

5. Pe lângă înmuierea castraveților în apă proaspătă, este de asemenea foarte eficient să-l lăsați cu apă foarte rece sau cuburi de gheață timp de aproximativ 5 minute. Castravetele va pierde astfel orice amărăciune rămasă.

O altă opțiune este cu puțin lapte cu zahăr. O dată curățat, puneți castravetele într-un bol cu lapte şi zahăr câteva minute și veți vedea că rezultatul este imbatabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel