Câștigătorul loteriei record de 2,04 miliarde de dolari ar putea primi mai puțin de jumătate din sumă, după taxe

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Câștigătorul loteriei record de 2,04 miliarde de dolari ar putea primi mai puțin de jumătate din sumă, după taxe / Foto: Unsplash
Câștigătorul loteriei record de 2,04 miliarde de dolari ar putea primi mai puțin de jumătate din sumă, după taxe / Foto: Unsplash

Imaginați-vă că ați câștigat cel mai mare premiu la loto din istoria lumii și apoi ați pierdut aproape trei sferturi din el din cauza taxelor. Aceasta este cruda realitate cu care se confruntă câștigătorul incredibil de norocos al premiului incredibil de 2,04 miliarde de dolari.

În timp ce persoana este, fără îndoială, semnificativ mai bogată decât înainte de câștigarea loteriei, Forbes a dezvăluit cât de mult ar putea să piardă în taxe. Și este aproape la fel de amețitor ca și câștigul în sine.

 

Cât de mult va pierde din premiul cel mare din cauza taxelor?

 

Ei bine, aceasta poate varia în funcție de câteva detalii cheie diferite.

Depinde de statul american în care locuiește câștigătorul - în acest caz, California - și de modul în care acesta primește efectiv banii.

Avocatul fiscal Robert W. Wood a declarat pentru Forbes că dacă câștigătorul va revendica doar aproximativ jumătate din premiu dacă va alege una dintre opțiuni.

"Dacă câștigătorul alege suma forfetară, acele 2,04 miliarde de dolari scad la 997,6 milioane de dolari", a spus Wood.

"Bineînțeles că asta este înainte de taxe. Pentru a obține în schimb întreaga sumă de 2,04 miliarde de dolari, câștigătorul ar trebui să aleagă cele 30 de plăți anuale. Asta înseamnă aproximativ 68 de milioane de dolari pe an, din nou, înainte de taxe."

Adică, nimeni nu ar clipi dacă ar primi 68 de milioane de dolari în bancă în fiecare an. Dar nu atât de repede, există taxe de luat.

"Încă de la început, câștigătorul pierde 24% din impozitul federal reținut la sursă, care se duce la Internal Revenue Service (IRS). La un câștig de 2,04 miliarde de dolari, alegerea în numerar este de fapt de 997,6 milioane de dolari", a declarat Wood.

"Reținerea de impozit de 24% se ridică la 239,4 milioane de dolari, rămânând 758,2 milioane de dolari. Dar Fiscul nu a terminat încă".

Wood a adăugat: "Deși doar 24 la sută este reținut și trimis direct la IRS, norocosul nostru câștigător va datora mult mai mult în aprilie 2023. Deoarece ratele federale de impozit pe venit cresc până la 37%, iar câștigătorul se află în tranșa superioară de 37%, la 15 aprilie se vor datora încă 13% - 129,7 milioane de dolari în plus sub formă de impozite".

 

Câștigătorul va lua acasă aproximativ 628,5 milioane de dolari după impozitele federale

 

Wood a dezvăluit că, uneori, câștigătorii loteriei care nu își planifică din timp au probleme în a-și plăti impozitele la aproximativ un an după marele câștig.

El a explicat că se poate ajunge la o factură fiscală federală de 369,1 milioane de dolari atunci când se adaugă impozitul reținut la sursă de 24 la sută plus impozitul suplimentar de 13 la sută care va trebui plătit la mijlocul lunii aprilie a anului viitor.

Apoi, mai sunt și taxele de stat.

Din fericire, legislația fiscală din California este favorabilă pentru câștigătorul Powerball, deoarece câștigurile primesc o scutire de impozit.

Așadar, câștigătorul ar trebui să ia acasă aproximativ 628,5 milioane de dolari după impozitele federale. Nu este o sumă de neglijat, dar cu siguranță nu este vorba de 2 miliarde de dolari.

În concluzie, lecția pe care trebuie să o învățăm: dacă esți câștigător la loto, apelează cât mai repede la un consilier financiar și la un avocat specializat în fiscalitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel