Casa Albă spune că amenințarea nucleară a lui Putin este "iresponsabilă". Putin trimite răniții înapoi să lupte în Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Casa Albă a catalogat amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei drept „iresponsabilă”, după ce președintele rus și-a accelerat miercuri efortul de război, în timp ce liderii mondiali erau reuniți la New York pentru reuniunea anuală a ONU.

Acțiunile lui Putin au venit în timp ce Rusia a suferit pierderi umilitoare pe câmpul de luptă. Președintele Joe Biden se pregătește să se adreseze adunării, unde războiul din Ucraina este subiectul principal. 

Administrația lui Biden a avertizat că va răspunde, după cum este necesar, la orice amenințare nucleară și a declarat că "mobilizarea parțială" a încă 300.000 de soldați de către Putin a arătat că efortul său de război nu prea mai dă roade.

 

Putin a declarat în această dimineață că va folosi arme nucleare dacă va fi nevoie

 

'Este o afirmație iresponsabilă pentru o putere nucleară să vorbească în acest fel. Dar nu este atipică pentru modul în care a vorbit în ultimele șapte luni și o luăm în serios. Monitorizăm cât putem de bine, poziția lor strategică, astfel încât, dacă va fi nevoie, să o putem modifica pe a noastră. Nu am văzut niciun indiciu că ar fi nevoie de așa ceva în acest moment', a adăugat el conform Daily Mail.

Într-un discurs rar ținut miercuri dimineață în fața națiunii ruse, Putin a insistat că va folosi 'toate mijloacele' necesare pentru a apăra întinderile de teritoriu confiscate sau care urmează să fie anexate de forțele Kremlinului în Ucraina. Și apoi a lansat amenințarea de a folosi arme nucleare. 

'Dacă există o amenințare la adresa integrității teritoriale a țării noastre și în protejarea poporului nostru, vom folosi cu siguranță toate mijloacele de care dispunem - și nu blufez', a spus Putin în timpul discursului său televizat. 

 

Casa Albă este de părere că Putin se luptă cu propriul război

 

Putin nu a făcut apel la o recrutare națională completă, ci a anunțat în schimb o 'mobilizare parțială' a persoanelor cu experiență militară, despre care a spus că este 'necesară', deoarece aliații occidentali au 'depășit toate liniile' prin furnizarea de arme sofisticate Ucrainei.

'Este cu siguranță un semn că se luptă și noi știm asta', a declarat Kirby. 

'El a suferit zeci de mii de victime. Are un moral teribil, coeziunea unităților pe câmpul de luptă, comanda și controlul încă nu au fost rezolvate, are probleme de dezertare și îi forțează pe răniți să se întoarcă în luptă. Deci, în mod clar, forța de muncă este o problemă pentru el. Se simte ca și cum ar fi pe picior greșit, în special în zona de nord-est - Dumbas', a precizat el.

 

Mișcările agresive ale lui Putin sunt un semn că eforturile sale de război eșuează

 

Aliații britanici și europeni s-au alăturat Americii în a spune că mișcările agresive ale lui Putin sunt un semn că eforturile sale de război eșuează. 

Săptămâna trecută, un contraatac ucrainean a făcut ca forțele rusești din nord-vest să fie respinse dincolo de granița ucraineană. Biden însuși l-a avertizat pe Putin să nu folosească arme nucleare.

Între timp, Biden se pregătește să se adreseze adunării liderilor mondiali de la Națiunile Unite, unde este de așteptat să lanseze un apel la unitate pentru a se opune 'agresiunii goale' a lui Putin.

'El va oferi o mustrare fermă a războiului nedrept al Rusiei în Ucraina și va face un apel către lume pentru a continua să se opună agresiunii goale la care am asistat în ultimele luni', a declarat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, în avanpremiera discursului președintelui de marți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel